DewaKebaikan « أفضل موقع الويب في العالم

Sumber Sahih Lawak Sensasi dan Mendidik Minda

[Maksud Askum]

with 30 comments

[Addendum: 22 April 2009 @ 9:47PM UTC+8]

Fwd: Agar dapat memusnahkan kuffar laknatullah Yahudi.

Write “Makkah but don’t write “Mecca” coz “Mecca” = House of Wine.
Write “Masjid but don’t write “Mosque” coz “Mosque” = Mosquitos.
Write “Muhammad don’t write “Mohd” coz “Mohd” = Dog with a Big Mouth.
Write “Allah” don’t write “4JJI” coz “4JJI” = For Judas Jesus Isa Al-Masih.
Write “Asslm” don’t write “Ass” coz “Ass” = Donkey/Ass.
It’s all up to you then to use the proper one or not, but if you love Islam then use the proper one. Wallahualambissawab. Please send this to all Muslim.

Fwd: Jangan guna Bye, A’kum dan Semekom.

Jangan guna “Bye” kerana “Bye” adalah jarum sulit Kristian yang bermaksud “Di Bawah Naungan Pope.”
Jangan guna “A’kum” kerana “A’kum” bermaksud “Binatang” dalam bahasa Yahudi.
Jangan guna “Semekom” kerana “Semekom” bermaksud “Celaka Kamu.”
Gunakan perkataan “Salam” sebagai singkatan bagi “Assalammualaikum.”
Tolong forward kepada umat Islam yang lain, untuk elakkan diri daripada membuat dosa yang tidak disengajakan.

Aku pernah buat kaji selidik tentang perkataan SALAM. Keputusannya amat mengejutkan.
SALAM — Saya Ada Lubang Awak Mahu?
Oleh itu janganlah guna Salam, Ass, As’kum, Asslm mahupun Assalamualaikum tetapi gunalah السلام عليكم.

Lagi satu, aku hendak komen ayat kau “tolong forward kepada umat Islam yang lain.” Adakah “umat Islam yang lain” itu merujuk kepada 72 golongan Islam yang lain? Bagaimana aku hendak kenal mereka?

[Addendum]

Berhati-hati sekiranya anda menerima SMS/Email yang bermula dengan SALAM. Kemungkinan anda akan terdorong melakukan dosa liwat (batang kote cucuk buntut). Untuk mengelakkan perkara ini daripada berlaku, hendaklah anda menjawab SALAM tersebut dengan SHALOM. Namun, anda perlu specify-kan niat apabila menulis SHALOM, kerana SHALOM ada dua maksud:

  1. SHALOM — Saya Hendak Awak-nya Lubang Ooo Mahu-mahu.
  2. SHALOM — Sungguh Haram Awak Locok-locok Orang Muslim.

Innama a’malu binniat — Sesungguhnya setiap amalan bergantung kepada niat kita. Sampaikan kepada Ikhwanus Shayateen yang lain. Eh silap, sampaikan kepada Ikhwanul Muslimin yang lain.


DK: Sekian ceramah saya. Wassalamualaikum wrt wbt. Bye!😎

Back to Top

Written by DewaKebaikan

22/04/2009 at 11:39am

Posted in Email Fwd

Tagged with , , , , , , ,

30 Responses

Subscribe to comments with RSS.

  1. Fakta2 yg tidak tepat dan sgt mengelirukan.

    nazar

    12/04/2015 at 6:43am

  2. mana bukti kajian awak???mungkin ini andaian awak sendiri….jgn buat lagi,nanti Allah marah…

    cikgu Di

    20/12/2011 at 9:09pm

  3. haha.. cayalah dewa, bila kau delete blog lama kau dulu, tension aku..
    akhirnya kau kutemui sekali lagi..

    salam seifu, saifuddin, bal (kalau ada)..

    haha.. ramai jugak yang sengal kat sini, kata tak elok, tapi heboh nak baca dan nak komen jugak..🙂

    Batang You Enak.

    ali

    15/12/2011 at 1:07am

  4. Ni blog orang Islam ke???? Tak nampak nilai-nilai seorang muslimnya. Maaf.

    Fefe

    15/12/2011 at 12:17am

  5. ape la .. salam tu dalam bahasa arabnye ialah selamat..klu nak sebuat assalamuaikum mungkin terlalu panjang maka dipendekan menjadi salam.. so jgn pengaruh sgt dgn bahasa lain.. sedangan nabi sendiri menggunakan perkataan salam kepada sahabat2nye.. askum dlm bahasa yahudi anjing tu da lame orng tau tp da tau still pakai.. tp yg klakar tu ko ckp jgn guna perkataan ” bye ” tp for the ending blog ni o sendiri guna word tu..

    qistina

    22/11/2011 at 11:54pm

  6. sesungguhnya apa yg dikatakan 0leh saudari d ats adlh benar… tp ada stga akta yg salah .. malah pengakhiran ayt beliau mggunakan pktaan “BYE …

    nurazizah

    17/10/2011 at 4:01am

  7. “aduh , ak rasa ko nie dah terlebih sudah. mungkin ko nie dulu taat dalam beribadah, then lepas sesuatu kejadian menimpa menyebabkan ko suka membuat provokasi yang tidak langsung membantu menambahkan keimanan.

    T_T….”

    aq stuju sgt ngan ko,sedeh btl aq bace blog ni ==’
    mengarut je

    Al-Ikhlas

    08/08/2011 at 4:06pm

  8. ..ni kemaruk sangat nak menulis…tapi tak tahu apa yg nak di tulis..tulis sendiri ,baca sendiri,pakai sendiri jer laaa…org lain pun baca tapi jangan di ambil kira sangat..blog bodoh ni…

    Abidin Rahim

    20/06/2011 at 9:39am

  9. haha..ada budak bawah umur baca blog kau.pastu cuba explain apa yang kau tulis kat pembaca2 blog kau yg dah lama baca dan faham apa yang kau cuba sampaikan.

    ak klu org bodo otak sempit duk diam2 xpe tp yg jenis bukak blog orang first time pastu baca dua tiga baris then nak jadi dewa pencerahan agung pastu mengaku insan jujur ni yang aku anti ni…

    hahaha…

    seifu

    18/06/2011 at 12:29am

  10. syabas….dewa kebebalan abad 21 dh muncul…setiap apa yg kita lakukan bergantung pada niat…yg sedare sibuk2 nk rekacipta maksud sendiri ni hanya mnambahkan paras kebebalan saudara dewa shj..org kata nk perbaik org bodo ni lg ssh dr perbaik enjin kapal..renung2knlah

    insan jujur nasihat jgn jd bodo

    16/06/2011 at 6:19pm

  11. [Re: ndeetganu]

    1. Saya tidak punya admin utk admin kan website ini.
    2. Salam = Berjabat tangan
    3. Sejahtera = Dewa

    [Re: hamba allah]

    Ler… kan dah cakap kat atas tu “innama a’malu binniat.” Rajin betul ente enti mengulang.

    DewaKebaikan

    12/01/2011 at 1:05pm

  12. tidak semestinya salam itu bermaksud seperti di atas…..klau seseorang itu niat untuk mmberi salam,dia singkatkan kepada salam jadi boleh laa…

    hamba allah

    08/01/2011 at 3:43pm

  13. apa punya bebal la admin blog ni. Salam dlm ejaan rumi ke ejaan jawi ke arab ke asalkan bunyinya sama maka maksudnya adalah Sejahtera so jangan cuba merosakkan kesucian makna Salam itu krn nama Islam itu sendiri diambil dari perkataan salam

    ndeetganu

    05/01/2011 at 9:42pm

  14. [Re: raemee]

    yang karut dan yang marut
    berada di sekelilingmu

    [Re: raemee]

    yang karut dan yang marut
    berada di sekelilingmu

    DewaKebaikan

    23/11/2010 at 7:34pm

  15. apa punya karut laman awak ni no!!!!

    raemee

    19/09/2010 at 4:59pm

  16. apa punya karut lama awak ni no!!!!

    raemee

    19/09/2010 at 4:59pm

  17. [Re: labu]

    Word count: 335. Panjang rumusan hendaklah tidak melebihi 120 patah perkataan.

    335 – 120 = 215

    aduh, aramak bro. betur arr bro. ak rasa dah terlebih sudah 215 patah perkataan. sori arr bro.

    DewaKebaikan

    03/09/2010 at 8:11pm

  18. aduh , ak rasa ko nie dah terlebih sudah. mungkin ko nie dulu taat dalam beribadah, then lepas sesuatu kejadian menimpa menyebabkan ko suka membuat provokasi yang tidak langsung membantu menambahkan keimanan.

    T_T….

    pe pun bro, selamat berpuasa.

    labu

    25/08/2010 at 10:50pm

  19. [Re: kairul]

    waalaikumussalam,
    jubur takde batang tapi ada lubang. konek je ada batang.
    wallahu ‘alam bissowab.

    [Re: Chix at Six]

    hehe saya pon rasa camtu.

    DewaKebaikan

    14/04/2010 at 11:44pm

  20. Haha lawak la entry ni. Paling lawak si komentator Hasya Intan Sofia. Sakit perut aku gelak weh.

    Chix at Six

    10/03/2010 at 1:00am

  21. assalamualaikum..
    mcm2 la.. batang jubur la…ape nie..?
    dlm quran telah kena bgtau kn, dorg sengaja ubah maksud supaya dorg kc bodoh2 kita. actualy dorang yang bodoh.. jgn la kita hirau pekataan dorg…apa2 yang kita buat msti ikut niat…klu kita minum air kosong, niat arak…hukumnya HARAM….so…pndai2 la ky…jgn cari salah sape2.
    wallahu’alam.

    kairul

    14/02/2010 at 9:04pm

  22. [Re: Hasya Intan Sofia]

    “Hati hati semasa menggunakan ayat ini kerana dosa akan datang tanpa kita sengajakan”

    ayat ini? ayat yg saudari cakap seperti di atas? uish… nanti ana istighfar utk pihak enti.

    “Korang perasan tak,penulis ni mengajar orang tapi dia sendiri yg buat.Tengok akhir sekali yg penulis tu katakan”

    ish ish ish… ye ke? nanti ana report kat JAIS atau JAWI atau JAKUN.

    DewaKebaikan

    21/11/2009 at 1:38pm

  23. Korang perasan tak,penulis ni mengajar orang tapi dia sendiri yg buat.Tengok akhir sekali yg penulis tu katakan

    Hasya Intan Sofia

    21/11/2009 at 12:23pm

  24. Hati hati semasa menggunakan ayat ini kerana dosa akan datang tanpa kita sengajakan

    Hasya Intan Sofia

    21/11/2009 at 7:46am

  25. [Re: saifuddin]

    hehehe sungguh Astaga La Isla Bonita maksud itu.

    DewaKebaikan

    22/04/2009 at 11:59pm

  26. Selepas SALAM dan SHALOM, pasti ada ucapan perpisahan. Untuk perbualan yang dimulakan dengan SALAM, hendaklah ia diakhiri dengan BYE kerana BYE membawa maksud Batang You Enak (selain Di Bawah Naungan Pope).

    saifuddin

    22/04/2009 at 11:21pm

  27. [Re: Seifu]

    arghhh ana kene cabut huruf Y kat keyboard laptop ana.
    arghhh huruf C (Christian) pon kene cabut.
    arghhh huruf M (Majusi) juga kene cabut.
    arghhh kalau takde M, macam mana ana nak tulis “Ana Muslim”? (tiada kena mengena dgn majalah ana muslim kekeke)

    DewaKebaikan

    22/04/2009 at 5:47pm

  28. Fwd: berhati2 kl membeli keyboard..keyboard yang mempunyai huruf ‘y’ adalah agenda yahudi…kerana ‘y’ bermaksud “yahudi akan menakluk bumi dan memusnahkan umat Islam sehingga umat Islam pupus di muka bumi dan akhirnya yahudi menjadi kuasa besar dunia..tidak ada siapa boleh lawan”..ya begitu panjang sekali maksud y tersebut..kajian ini telah dibuat oleh Ustaz Rasheed Sulaiman, Pegawai JAKIM, no tel :019-54367892…sebarkan kpd umat Islam yang lain..kl tidak dalam masa 3 hari anda akan dilanggar unta…

    Seifu

    22/04/2009 at 4:56pm

  29. [Re: saifuddin]

    kekekeke aku rasa itu saling bertanya. argh bolehlah tu.
    jawapan yang sesuai untuk SALAM ialah SHALOM.
    SHALOM — Saya Hendak Awak-nya Lubang 0oo Mahu-mahu.

    DewaKebaikan

    22/04/2009 at 12:28pm

  30. SALAM jawabannya SABAM

    SABAM ertinya Saya Ada Batang Awak Mahu?

    saifuddin

    22/04/2009 at 12:18pm


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s