DewaKebaikan « أفضل موقع الويب في العالم

Sumber Sahih Lawak Sensasi dan Mendidik Minda

[Bokato Bona]

with 10 comments

Jolie:

aku rasa mamat ni Ujang la. Yang kartunis Gila-Gila dulu tu.. Cara penulisan dan google maps kampung jibam dia sama dengan kat facebook Ujang. Aku rasa la sama heheh..

Chics:

Maybe ye maybe tak, aku prasan dia ade ambik peta and gambar but dia ada mintak permission from ujang. Plus ujang tak mencarut sangat macam dia ni hehe

Ujang:

Sobab kebenaran itu adolah samo dan semuo manusio sukokan kebenaran. Baik disampaikan dalam perkataan kelaka, perkataan keji, perkataan tak masuk dek akal atau perkataan Perancis. Yang bonar totap bonar. Sobab tu Nabi posan “Bokato bonarlah walaupun pahit.”

Sesungguhnya Ujang di dalam aku. Aku di dalam Ujang. Kalau kau menjadi aku, aku yakin kau mengerti. Namun, itu semua tidak penting. Apa yang penting ialah perjuangan menegakkan kebenaran (ewah, seperti ahli politik pula saya ini).:mrgreen:


DK: Iyolah.

Back to Top

Written by DewaKebaikan

28/07/2009 at 1:13pm

Posted in General

10 Responses

Subscribe to comments with RSS.

  1. [Re: C]

    o0o0o0o0o0o0oo0ooooo00oo0o0o0oooo00oo gitu ya.

    DewaKebaikan

    19/10/2009 at 10:02pm

  2. sy baca kt first entry DK, bahasa arab SPM dpt B4..klu tahun 1999 dan thn2 sebelumnya, B4 tu adalah C5.jadi,sbb DK ni dpt B4 utk bhs arab,DK ni plg tua pun umur baru 26 thn.ujang tu tak ke tua dah…dgn sbb itu,DK bukan ujang. humang aih,penat nye nk terangkan.

    C

    19/10/2009 at 8:10pm

  3. [Re: C]

    sebenarnya saya tak berapa nak paham kenyataan C. tapi buat2 paham je kekekeke. apa yg 5B, apa yg 99, apa yg C5… saya pon tak berapa pasti.

    DewaKebaikan

    16/10/2009 at 4:13pm

  4. hehehe

    C

    16/10/2009 at 3:15pm

  5. [Re: C]

    Oooooo

    DewaKebaikan

    16/10/2009 at 12:13am

  6. bukan ujang sbb spm dia ada 5B.sebelum thn 99,5B = C5.

    C

    14/10/2009 at 11:14pm

  7. [Re: nbm]

    ingat masa akhir2 pon boleh :-s

    DewaKebaikan

    29/07/2009 at 8:32pm

  8. saya pun mula2 ingatkan Ujang.. ;p

    nbm

    29/07/2009 at 2:07pm

  9. [Re: chics]

    kekeke jgn kembang hidung sudah. sebab lepas ni, nak sebut lagi nama (mungkin bulan depan atau tahun depan atau takde langsung kekeke)

    DewaKebaikan

    28/07/2009 at 11:25pm

  10. Wahh nama saya masuk blog ini haha

    chics

    28/07/2009 at 5:24pm


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s