DewaKebaikan « أفضل موقع الويب في العالم

Sumber Sahih Lawak Sensasi dan Mendidik Minda

[Dajjal Naik]

with 12 comments

[Addendum: 27 August 2009 @ 3:47PM UTC+8]YAKJUD & MAKJUD BEING EXPLOITED

Recent Search Engine Terms
These are terms people used to find dewakebaikan.wordpress.com

  • dewakebaikan
  • fazura 2009 pic
  • neil armstrong masuk islam
  • → dajjal nak naik ke bumi
  • → bunyi dentuman yang sangat kuat di susul
  • syarifah sofia susu
  • allahumma lakasumtu
  • tudung blowjob
  • doa berbuka puasa
  • Read more »

Mungkin email fwd ini yang kau maksudkan?

Fwd: Dajjal mahu naik ke muka bumi!!!

Semalam. Siaran RTM di Negeri Pahang. Tergempar. Ramai orang terdengar bunyi dentuman yang sangat kuat disusuli gempa bumi selama 3 minit. Mungkin ini tanda-tandanya kepada semua yang bergelar muslim. Hari ini pakar meteorologi bahagian bunyi dari Rusia mendapati sesuatu bunyi ganjil seperti ngauman raksasa dari bawah mantel bumi. Menurut para ulama, kemungkinan besar itu ialah suara Dajjal yang berusaha untuk naik ke muka bumi. Oleh itu, kita disuruh sentiasa tak berhenti azan dan solat. Sebarkan kepada umat Islam yang lain. Amanah! Wallahualam. Kita yang menentukan diri kita. Jangan skip untuk baca ini. Sebarkan kalau sayang pada Islam.

Jawaban saya: STFU — shut the fuck up! Oleh kerana saya malas hendak menghuraikan perkara tersebut, silalah baca entry daripada website lama saya…

[Mat & Minah Fwd]
3 April 2005

Kajian Kes: Mat-mat dan minah-minah fwd yang uncritical thinker / suka tadah ‘kencing’ orang / conspiracy theorist / gullible nitwits.

Kategori Pengirim: Pompaun yang tiada life / lelaki lembik yang tidak memiliki cojones.

Cara Mengenali Mereka:

  1. Setiap hari mereka hantar email, text message kepada ≥ 10 orang. Biasanya tidak terkira, sebab mereka hantar to all email contacts.
  2. Bahan yang di-fwd sudah berkurun lamanya orang sedia maklum (e.g., setahun, tujuh tahun yg lepas, etc)
  3. Tiada sumber lain yang boleh menyokong kebenaran maklumat yg di-fwd.
  4. Apabila mendapat sebarang email fwd, mereka akan berkata, “Wah wah wah. Ini berita terkini dan menarik. Aku patut berkongsi dengan orang lain. Aku mesti sampaikan sebab aku orang Moslem.”

Contoh Bahan Fwd:

  1. Gambar kartun-kartun comel.
  2. Artikel yang diambil daripada website berita terkini, kisah artis sensasi.
  3. Link ke website yang bosan (selain daripada website aku adalah bosan). Gila berlagak nak mampos kekekeke. Astaga laisla bonita.
  4. Link ke facebook applications yang sungguh shitty (e.g., duit raya, personality test, barn buddy, watak anda dalam nur kasih, kuiz berapa besar konek anda, kuiz sedalam mana lubang Gua Mulu di Sarawak, etc).

Tujuan Mereka:

  1. Mendapatkan perhatian.
  2. Menjadi glamour (sesiapa yang mengeja “glamour” sebagai “glem,” aku akan sepak buntutnya).
  3. Berkongsi maklumat terkini dan sensasi lagi tahi mughallazoh.

Saluran Mereka: Status MSN, YM, Facebook, inibelogshitty, shoutbox, website.

Contoh yang Detail:

Fwd: Yakjuj & Makjuj

WASHINGTON — Weekly World News telah mendedahkan tentang penemuan mengejutkan mengenai satu kaum primitif yang di panggil Mole People hidup 20 batu di bawah tanah, menggunakan terowong rahsia untuk memasuki United States! Penemuan ini telah dibuat bukan oleh ahli kaji purba, tetapi oleh saintis NASA yang menggali jauh ke dalam Bumi – dan mereka cuba menyembunyikan kewujudan kaum ini dari pengetahuan awam.. Seorang pekerja NASA yang tidak mahu dikenali telah mendedahkan gambar-gambar eksklusif and informasi mengenai kaum ‘orang gua’ ini. “Cerita ini harus diberitahu,” kata sumber itu. “Ia terlalu besar untuk disorok”.

Sumber itu telah mendedahkan beberapa rahsia besar mengenai Mole People. “Nampaknyer mereka seperti kaum yang peramah”, beliau berkata, “Tetapi mereka amat primitif. Kami cuba berkomunikasi dengan mereka, tetapi ia satu kerja yang susah memandangkan mereka tidak tahu bahasa English”. “Mole People, sebagaimana yang kami panggil, mempunyai laluan senang untuk ke muka Bumi (surface world)”, kata sumber itu.

Dengan demikian, President Bush mengendalikan situasi ini dengan penuh berhati-hati. “Tersilap langkah boleh mengakibatkan makhluk ini mengisytiharkan perang dengan manusia di atas. Kami tidak pasti berapa jumlah mereka ini. Kami baru melihat satu bandar setakat ini, dengan anggaran 2000 orang Mole tinggai di situ. “Tetapi ada pihak yang menyatakan bahawa mungkin berjuta-juta orang Mole tinggal merata-rata di dalam bandar-bandar bawah tanah, berselerak di bawah muka Bumi”.

Makhluk itu mempunyai beberapa persamaan dengan manusia – dan juga sedikit perbezaan. “Seperti kita, mereka berjalan dengan dua kaki, tetapi mereka jauh lebih tinggi dari manusia biasa – setinggi 8 ke 10 kaki tinggi. Jari-jari mereka seperti kuku binatang. Dan tangan mereka juga seperti kaki itik (webbed), direka untuk menggali, bukan seperti kuku mole”

“Kulit mereka sangat kuat. Ia adalah untuk menahan panas yang melampau dan juga keadaan yang teruk di bawah Bumi”. “Didapati bahawa terdapat perhubungan dan interaksi di antara manusia dengan makhluk ini suatu ketika dahulu – mereka bercakap di dalam bahasa yang hampir sama dengan dialek Navajo Lama.

Sumber itu juga menyatakan bahawa kaum Mole ini mempunyai sistem otot-otot yang sangat besar, membuatkan mereka mampu bertindak ganas. “Apabila salah seorang ahli ekspedisi itu menyalakan rokok, kaum Mole menganggap itu sebagai satu ancaman dan terus menyerang beliau”.

“Mereka mencakar dan menyerang beliau seperti kucing hutan, hampir menjatuhkan beliau bersama rokoknya. Beliau amat bertuah selamat dan hidup dari insiden itu”. Kaum Mole amat berminat dengan dunia atas muka Bumi – pakaian, alat-alatan dan makanan terutamanya. Mereka amat meminati buah-buahan segar.

“Saya belikan mereka sedikit anggur, dan mereka terus berpesta dan bersukaria”, mengikut kata sumber.”Amat jelas mereka tidak boleh menanam buah-buahan mereka sendiri memandangkan mereka tinggal 20 batu di bawah muka Bumi”. NASA amat berminat untuk mengkaji kaum Mole. “Kami mahu tahu segala-galanya mengenai mereka – apa yang mereka makan,bagaimana mereka tinggal dan yang paling mustahak, apakah perhubungan mereka dengan kaum manusia”.

“Kami tertanya-tanya jikalau mereka itu ada kaitan dengan manusia di dalam aspek-aspek yang tertentu. Adakah mereka adalah nenek moyang manusia moden hari ini secara genetiknya ?”
Pakar berkata terdapat spekulasi yang pelbagai mengenai kaum Mole.

“Mereka boleh jadi apa saja, dari Yetis (BigFoot), makhluk asing dari angkasa atau saki baki orang yang terselamat dari bandar Atlantis Yang Hilang. Pakar juga berkata penemuan ini telah menimbulkan beberapa persoalan.

Adakah makhluk itu musuh dan suka berperang ataupon peramah dan sanggup bekerjasama? Dan bagaimana dengan minyak dan simpanan mineral di bawah Bumi? Siapa yang memiliki mereka: kaum Mole atau kita? Bagaimanakah dengan NASA dimana misi asalnya adalah untuk meneroka ruang angkasa – telah menjumpai kaum yang hidup di bawah muka Bumi?

Jurucakap NASA tidak menafikan mahupun mengiyakan laporan itu. Setelah menerima tekanan hebat dari wartawan, jurucakap White House menjanjikan informasi yang dibenarkan oleh White House untuk disebarkan. Teapi beliau telah memberi amaran “mungkin tidak untuk jangkamasa yang terdekat”.

Menurut sumber itu, NASA menjumpai kaum bawah tanah itu dalam bulan Ogos ketika sedang menjalankan projek rahsia yang di beri nama Operation Mole Hole – satu inisiatif dimana wartawan sekarang percaya ia mungkin untuk mengintip China, menggunakan “teknologi bawah tanah”. Setakat ini NASA telah menjumpai pintu laluan rahsia ke dunia bawah tanah di kawasan sekitar Washington State’s Mount Shasta, gua Mammoth di Kentucky dan juga gua-gua yang berselerak sekitar barat daya U.S mengikut kata sumber. Berkurun lamanya manusia telah bercerita tentang kewujudan makhluk di bawah muka Bumi.

Sekarang, buat pertama kalinya, spekulasi itu telah dibuktikan kesahihannya. Tetapi samada makhluk-makhluk ini kawan ataupun lawan masih tidak diketahui.

Sumber: Weekly World News | The World’s Only Reliable News!

Mari Bergelak Ketawa: KAH KAH KAH =)) KIH KIH KIH =)) KEH KEH KEH =)) BWAHAHAHAHA =)) LOLZ ← z for shit.

Huraian: Memang anda bloody stupid. Percaya kepada terjemahan langsung daripada Weekly World News. Terang-terang ditulis weeklyworldnews.com, pastilah cerita itu adalah rekaan semata-mata.

  • Anda tidak mudah faham kerana anda adalah slow,
  • Bila anda slow anda mudah percaya,
  • Bila mudah percaya anda mudah tertarik, dan
  • Bila anda rasa tertarik anda mudah mem-fwd email bangang kepada orang lain.

Jadi, jangan sesekali percaya sesuatu berita tanpa bukti yang kukuh, sahih wa rajih (ewah, sayalah Mat Islamik kerana pandai cakap Arab).

Tindakan: Block Facebook, YM, MSN, email mereka sehingga tidak tinggal satu pun saluran mereka untuk berkongsi email tahi mughallazoh. Tindakan-tindakan ini boleh diaplikasikan kepada semua pihak, sama ada family, saudara-mara, rakan-rakan sekelas di sekolah / universiti, kawan-kawan lama / rapat, etc etc.

Sekian, terima kasih.


MOLE PEOPLE
Posted on Friday, February 14th, 2003
By Justin Mitchell

WASHINGTON — Weekly World News has uncovered the shocking discovery of a race of underground Mole People living 20 miles beneath the Earth, using secret tunnels to enter the United States! This discovery was made not by archaeologists, but by NASA scientists tunneling deep inside the Earth –and they’re trying to keep the existence of this race covered up!

A NASA insider has leaked exclusive photos and information about these “cave people” under the condition of anonymity. “This story has to be told,” says the source. “It’s just too big to keep under wraps.” The source excitedly spilled some big secrets about the Mole People. “They seem to be a friendly race,” he says, “But they’re very primitive. We’re trying to communicate with them, but it’s a complicated task since they don’t speak English.

“The Mole People, as we’ve nicknamed them, have easy access to the surface world,” states the source. “That said, President Bush is handling the situation with an abundance of caution. “One wrong move could result in the creatures declaring war on the surface. We’re not even sure how many of them there are. We’ve only seen one city so far, with an estimated 2,000 Mole People in residence. “But it’s been suggested that there likely are several million of them living in sprawling and cavernous underground cities, scattered beneath the Earth’s surface.”

The creatures have some strong similarities to humans — but also a few significant differences. “Like us, they walk on two legs, but they’re much taller than the average human — standing 8 to 10 feet tall. Their fingers are claw-like. And their hands are webbed and designed for digging, not unlike the claws of a mole. “Their skin is super-tough. It has to withstand the intense heat and rugged conditions found below the Earth’s surface.” There seems to have been some contact and interplay between humans and the subterraneans at some point in history — they speak a language similar to an old Navajo dialect.

The source says the Mole People have ultradense musculature, making them capable of extreme violence. “When one member of the expedition lit a cigarette lighter, the Mole People interpreted it as a threat and attacked him. “They pounced on him like jungle cats, nearly snuffing him out along with his cigarette. He was lucky to escape with his life.”

The Mole People are reportedly very curious about the surface world – – our clothes, our gadgets and specially our foods. They particularly enjoy our fresh fruit. “I brought them some grapes, and they acted like it was a feast,” the source says. “Obviously they can’t grow fruit of their own, living 20 miles beneath the Earth’s surface.”

NASA is reportedly eager to study the Mole People. “We want to find out everything about them — what they eat, how they live, and, most importantly, what is their relationship to the human race. “We’re curious if they are related to us in some way. Are they the genetic ancestors of modern man?”

Experts say speculation has been widely varied on the Mole People. “They could be anything from Yetis to space aliens to descendants of the survivors of the lost city of Atlantis. Experts say this discovery has raised a number of serious and troubling questions, including: Are the towering inhabitants of the civilization hostile and warlike or friendly and cooperative? Will they make territorial claims on the surface of Earth? And what about crucial oil and mineral reserves below the surface? Who owns them: the Mole People –or us? How is it that NASA — whose official mission is to explore outer space — discovered the underground culture?

Tight-lippped NASA spokesmen would neither confirm nor deny the report. Pressured by reporters, a White House spokesman promised information “as I am authorized to provide it.” But he warned: “That won’t be anytime soon.” According to the source, NASA “stumbled on” the underground civilization in August while running a classified project code-named Operation Mole Hole — an initiative that reporters now believe may have involved spying on China, using new “underground technologies.” “So far NASA has found secret cavern entrances to the underground world in areas around Washington State’s Mount Shasta, Mammoth Cave in Kentucky and also scattered throughout the southwestern U.S.,” said the source.

For centuries, man has speculated about the existence of creatures beneath the Earth’s surface. Now, for the first time, it seems those suspicions have been proven correct. But whether these creatures are benevolent or enemies of all mankind remains to be seen.

Source: weeklyworldnews.com

[Addendum]

MOLE PEOPLE BEING EXPLOITED
Posted on Wednesday, October 15th, 2008
By Dallas Commagreens

mole-people-2

WASHINGTON, D.C. -The U.S. military has found a race of Mole People, and may be planning to exploit them!

Weekly World News has uncovered the shocking discovery of a race of underground Mole People living 20 miles beneath the Earth, using secret tunnels to enter the United States.

This discovery was made not by archaeologists, but by military scientists tunneling deep inside the Earth – and an insider has leaked exclusive photos and information about these “cave people”.

“We’re not even sure how many of them there are. We’ve only seen one city so far, with an estimated 2,000 Mole People in residence. But there may be several million of them living in sprawling and cavernous underground cities, scattered beneath the Earth’s surface.”

The military is reportedly eager to study the Mole People. “We want to find out everything about them — what they eat, how they live, and, most importantly, what is their relationship to the human race.”

But some citizens believe the government has ulterior motives. John Sangaard, a mutant rights activist, said, “Think about it: what of the crucial oil and mineral reserves below the surface? Who owns them, the Mole People or us? America is desperate for domestic oil right now. I have no doubt that the government is looking to exploit these poor creatures.”

There may be worse possibilities. According to the source, the military “stumbled on” the underground civilization in September while running a classified project that may have involved spying on China.

“Will they try and use the mole people to dig into enemy countries?” asked Sangard. “Use them for surveillance? We need to fight our own wars. How typically human to misuse our newfound brothers for selfish means.”

Comments

mcc9999
They should be a Yakjud&Makjud as stated in the Holy Quran Al-Karim.They are the enemy to the human people.They have been blocked and jailed by the Great Iskandar Zulkarnain/ Alexander the great.Dzulqarnain took the gold from the sunrise to the sunset and have jailed the Yakjut n Makjut within the Armenian-Azerbaijan Mountain with the Bronze.Pls read Verses Al-Kahfi.This shows that the world is come to an end when the Yakjut n Makjut are back…

Ishak Hasnan
Yes I agree with U. They will come out when the Qiamat ( end of the universe) are coming. That was said in the Quran. We just pray to the Allah.

hizamy
Is this a true news? i do know about yakjud wa makjud, but i donno that this is quite a new news. Qiamat is coming…

Source: weeklyworldnews.com


DK: Daripada kau search “dajjal naik ke muka bumi,” lagi afdal kalau kau search Zakr Naik. Dapat juga pahala, insya-Allah.

Back to Top

Written by DewaKebaikan

26/08/2009 at 2:59pm

Posted in General

12 Responses

Subscribe to comments with RSS.

  1. sip pokoknya. entut berut dah …

    kang

    10/03/2014 at 1:01am

  2. [Re: smarties]

    betul… betul… betul. belilah majalah komik upin & ipin!

    DewaKebaikan

    15/12/2009 at 1:12pm

  3. butui2….aq stuju ngan seifu…tp bukan semua mlayu dok…sesetungah jer…nie aq bc naek takut plak…

    smarties

    09/12/2009 at 11:34pm

  4. [Re: Seifu]

    nanti kita buat filem cicakman vs labah-labah man

    DewaKebaikan

    03/09/2009 at 5:09pm

  5. jangan korek lebih2 batal pose..hehe

    sebenarnya cerita cicak man la agenda kafir…

    budak2 zaman dulu suka lastik cicak kat surau sbb dpt pahala di samping menjaga kebersihan surau…tp budak zaman sekarang mengagung-agungkan cicak disebabkan hero kesayangan mereka…cicak man!

    kehkeh bodoh punya melayu…

    p/s: spiderman yang labah-labah tu tak pulak diorang ckp agenda muslim…

    kehkeh poning palo lutut den…

    Seifu

    02/09/2009 at 11:46pm

  6. [Re: iznan]

    hehe okeh. nanti aku korek korek korek hihihihi

    DewaKebaikan

    02/09/2009 at 2:48pm

  7. weih..ada org kata citer trnasformers tu agenda nasrani..korek citer nie..apa makna decepticon??? kekeke

    iznan

    02/09/2009 at 7:21am

  8. [Re: iznan]

    Allah qabul farma :-s

    [Re: suhaimiramly]

    kote pon tak bodoh cam tu. kekekekeke

    DewaKebaikan

    29/08/2009 at 4:59am

  9. itu namanya bodoh kote

    suhaimiramly

    28/08/2009 at 8:17pm

  10. ameen……..

    iznan

    28/08/2009 at 3:39pm

  11. [Re: sani]

    korek korek korek. aku nak korek, sedalam gua mulu.

    aku rasa, anak cucu cicit mat&minah fwd akan mewarisi perangai keturunan mereka. marilah kita sama2 berdoa agar keturunan kita terpelihara daripada perangai keji tersebut. sungguh makbul doa dalam bulan ramadan ini.

    DewaKebaikan

    27/08/2009 at 9:52am

  12. wahh ko korek balik khazanah lama ka, tapi mmg benda ni xkan basi pon, makin ko tua, makin ramai org baru lahir, mungkin pengforward email berkadar terus bilangan nya, atau bertambah, siapa tahu.

    sani

    26/08/2009 at 8:30pm


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s