DewaKebaikan « أفضل موقع الويب في العالم

Sumber Sahih Lawak Sensasi dan Mendidik Minda

[Pompaun Naive]

with 35 comments

[Artikel ini dipetik daripada website lama saya dan dipetik pula daripada defunct website sahabat saya]

[Pompuan Naive]
27 February 2005

This may very well be one of my last entries here.. after this.. I’ll go in a indefinite hiatus (like those stupid f***s Blink 182) just become I’m planning some other kind of web site.

The thought of closing this site became more apparent sometime after last night because I suddenly thought that I should be more beneficial rather than just ramble indefinitely about anything and everything I don’t like.. how interesting it may be. (that itself is another topic that I will talk about later)

Just because I don’t want to forget about this as time progresses.. I think I would like to say something about this and get this over with.. yes.. the continuum of the never-ending subject of women and womanhood.. because I possess the ever knowing ingenuity of a Psychology Major without actually having the bullshit degree itself.. I will continue to talk about women and why they continue to f*** things up in this harmonious world we live in..

Disebabkan dah beberapa entry saya tulis dalam BI ..jadi saya akan tulis dalam BM.. mesti ramai LELAKI sejati tertanya2.. apa yg ko maksudkan pompuan merosakkan dunia ni? Sabar.. sebentar lagi saya akan mengupas.. apakah perlakuan2 tipikal (kata serapan) seseorang perempuan dan mengapa mereka berkelakuan sedemikian.

Seperti yang kita semua sedia maklum.. perlakuan pompuan adalah SANGAT SENANG UTK DIJANGKA dan SANGAT PREDICTABLE.. sbb itulah kes2 jenayah rogol dan tipu sering berlaku (bukan aku sokong.. ini sebagai assertion).. the fact of the matter is.. pompuan ada NAIVE DAN BODOH.. literally.. oleh kerana on a day to day basis… even on a weekly basis saya takde interaksi dgn pompuan…

jadi sebagai case study.. mari kita lihat secara general ape yg pompuan buat dari blog2 [/facebook/friendster/etc] mereka.. dan saya akan memecahkan perilaku mereka secara kualititatif..

1. Pompuan suka perhatian

Menda ni aku taruk NOMBOR SATU sbb menda ni aku rasa nombor satu dalam otak sume pompuan.. whether dia pendiam ke.. bising mulut atas bawah cakap ke.. mesti stays true to the above fact:

I crave attention.

kalau tak percaya .. baca la blog2 [/facebook/friendster/etc] pompuan.. 99% blog pompuan (terutamanya pompuan mesia) akan menceritakan ape yang berlaku dalam idup mereka sehari2.. kenapa? sebab derang nak kasi tau yang

“tgk la aku.. ari ni aku buat ni.. ari ni aku buat tu”

pastu pulak.. (ini takyah cite pon sume lelaki tau).. derang mesti kalau kat blog tu..nak taruk “chatterbox” supaya kawan2 mereka.. dan sume circle2 mereka (termasuk LELAKI KISS-ASS HAMBA WANITA) akan datang menyembah serta tinggalkan entry2 lembik / pondan kat situ.. pastu derang akan ketawa bersama2.. hik hik.. lol.

contoh entry chatbox [/status facebook/friendster/etc] lembik:

pompuan: hari ni dalam klas matematik aku belajar pasal diff eqn.. boring laa arghh
lelaki lembik/kawan pompuan: apakah dy/dx of a bla2 (generic nak amik ati / relate dgn topik)
pompuan tu balik: arghh.. boringnya tensen2 pasal math lol

dgr sini wahai LELAKI LEMBIK .. pompuan tak suka pon ko suka amik ati / menyibuk kat site derang.. kalau ko tak percaya.. cuba ko tinggal komen masa derang emo.. pastu ko taruk nama ‘anonymous’.. mesti dia sumpah seranah ko

“wei.. takde telur ke tak tinggal nama bla2″

2. Pompuan emotional

menda ni inter-related dgn perilaku diatas..sbb slalunya lepas derang emotional..derang akan crave for attention..TAPI kalau utk lelaki SEJATI macam aku.. masa2 ni la nak AMIK KESEMPATAN dgn wanita..kerana mereka adalah BUNGUK dan slalunya mudah saje terpedaya HE HE HE ..

kalau tak percaya.. kalau masa derang emotional.. derang akan tinggalkan entry yang HONEST dekat blog / site derang.. pastu sape2 yang SUKA JAGA TEPI KAIN orang.. pegi la baca.. pastu dapat la tau ape yg dia pikir pasal sesuatu orang / menda..lepas tu bila dia regain composure balik.. slalunya derang akan meminta maaf diatas entry tadi kpd orang yg berkenaan (slalunya kawan dia je pon)..

pastu (insert lelaki lembik consolation words here).. pastu kalau kena tempat..pompuan tu akan cakap tima kasih la🙂 pastu kalau ko tak kena gaya komen..jadi la macam aku cakap di atas.. kena maki.. lose-lose situation (sbb kalau aku la.. tak bangga pon pompuan cakap tima kasih).. so to be safe.. aku nasihatkan takyah la tinggal komen kat site pompuan.. better yet.. jangan MASUK PON dah..

3. Pompuan suka bermuka-muka

ni actually aku terpikir nak taruk kat NOMBOR 1.. sbb pretty much pon sama penting gak dgn attribute first.. pompuan akan bermuka2.. dengan SUME ORANG.. maybe kecuali dgn kawan2 baik dia yg btul2 dia percaya.. so kepada SUME laki dan pompuan..berjaga2 la dgn pompuan (macam tak logik plak nasihat pompuan utk berjaga2 dgn diri sendiri).. sbb you don’t know ape pompuan tu rasa kat ko sebenarnya..

bak kata pepatah “dalam lautan buleh diduga..hati manusia siapa yang tahu?” aku rasa yg tulis pepatah ni pompuan kot..sbb aku rasa apply kat pompuan je.. kalau lelaki macam aku.. klaau muka😦 tu.. maknanya pissed off la..kalau🙂 maknanya gembira la.. period.

tapi kalau pompuan lain.. ko tak sure.. nak guess pon macam takleh guess.. sbb pompuan pon slalunya ngaku.. kalau derang gaduh ngan sesape ..derang akan cuba tunjuk muka manis / tak marah walaupun sebenarnya derang bengang.. (kononnya nak jaga ati la tu).. pastu lepas incident tu dah berlaku.. yaa.. mari saya jadi pengecut.. dan tulis di website saya..

cth situasi: ari ni pompuan tu gaduh ngan rumet dia.. sbb rumet dia tak pam tandas. pastu bila rumet dia balik (instead of suruh rumet dia cuci tandas pakai lidah macam aku akan buat).. dia akan senyum serta berkata

“tadaimaaa🙂 (selamat pulang).. dah abis klas ke?”

pastu lepas rumet dia masuk bilik tido..dia akan bukak internet dan tulis [status facebook/friendster/etc]

“ari ni.. ada orang tu kan.. dia tak pam tandas laa.. AKU BENGANG GILA @$#^%$%&#”

pastu.. rumet dia tu OF COURSE antara penyokong2 web site dia (biasa la.. pompuan akan in the network of pompuan.. sbb tu derang nyer website interlinked).. so dia 100% SURE DAH RUMET DIA AKAN BACA.. tapi dia tetap nak guna anonymity utk describe person yang membuatkan dia marah tu..

pastu bila rumet dia baca.. rumet dia akan MARAH gak.. tapi secara counter-attempt nyer..rumet dia pon takkan marah direct gak.. (sbb itu mmg ART OF WAR derang utk bermuka2).. sebaliknya.. rumet dia akan taruk nick kat MSN [/status facebook/friendster/etc]..

“mampus aku la nak pam tandas ke tak!!!!”

lepas tu domestic spat ini akan berterusan selagi takde LELAKI OPPORTUNIST dan macho masuk campur.. dan kasi nasihat (slalunya aku la yg jadi posisi ni)

pastu derang ni gak suka gak menunjukkan di depan (pompuan mesia) bahawa saya adalah ayu serta sesuai menjadi isteri kalian sume.. padahal dalam bilik sure isap rokok.. duduk tertonggeng sana sini (cth).. sbb kalau derang tgh marah.. senang je aku nampak kluar perkataan mencarut.. setahu aku kalau budak baik..tak reti je nak mencarut ni

4. Pompuan naive serta buduh

ini actually dah dimention dalam entry yang nombor 0 (preface).. tapi nak tulis gak sebab walaupun ini underlying general fact.. tapi worth elaboration nonetheless..
pompuan mmg adalah naive dan buduh…. dan INCAPABLE OF ELABORATE DECISION MAKING.. kecuali dengan bantuan lelaki..

sbb ape aku cakap derang naive? sbb slalunya pompuan kalau ko cakap satu menda.. terutamanya gurauan/tipu.. mesti macam terus😮 wei btul ke ape ko cakap ni.. atau kalau baca satu news yang ‘menarik’.. mesti meloncat terkejut.. pastu secepat mungkin nak sebarkan berita tu.. pastu pompuan aku berani challenge..

sape yang tau ape2 top headlines tiap2 ari yang news.. aku kasi duit.. meh mintak kat aku.. mesti macam berita yang dah basi 2 minggu baru dia tahu (KECUALI berita2 dunia hiburan/pop culture macam ashlee simpson buat concert amal..tu confirm la 2 min lepas siar kat news sure dah tau nyer)..general knowledge takyah cite la.. mesti next to none. (sbb tu champion jeopardy LELAKI)

cuba tanya basic historical events ke.. cultural icons ke..kalau kenal.. aku kerat jari aku (tapi takleh la sampai putus sbb nanti takleh nak taip dah).. tapi dalam masa yang sama.. pompuan ni dia tak tau byk menda.. tapi bila dia tau satu menda (SELAIN DARI BIDANG YANG DIA BELAJAR).. amboi..satu dunia nak kasi tau.. pastu mula la nak look down kat orang..

macam cth: “ari ni saya dah baca buku hadis 40..jadi secara otomatik saya buleh gelar lah diri saya pakar hadis dan sume budak2 lain jahil serta akan masuk neraka”

5. Pompuan tak lawak

ini pon satu fact yang aku rasa susah orang nak terima.. kecuali orang yg good sense of humor.. macam aku.. where do you think the phrase “LAWAK POMPUAN” comes from? (lawak pompuan = lawak yang orang takleh nak gelak.. senyum pon macam senyum itik je)

pompuan mmg TAK LAWAK…buleh dikatakan takde exception.. pompuan nyer lawak.. macam stok yg macam OBVIOUS DAN STRAIGHTFORWARD.. macam lawak2 yang subtle.. atau double meaning (yang slalunya lagi lawak.. derang takkan paham nyer)..

basic rebuttal utk point ni mestilah..“ala..kan ada ramai comedienne” pompuan.. whoopi goldberg etc2 kan lawak.. TV COMEDIENNE tak lawak la.. selalunya derang nyer lawak pon.. nak deliver line2 yang lawak.. pastu buat gaya2 yang outrageous.. ataupun derang cuba buat accent /suara sengau kasi lawak.. kalau tak caya..cuba tgk Who’s Line is it Anyway? .. kalau ada pelawak jemputan tu pompuan.. cuba tgk sketch derang.. kalau sape2 gelak tu.. aku rasa something wrong la.. mesti abis destroy kelawakan ryan stiles/colin mochrie/wayne brady..

to her credit..aku rasa minah yg berlakon suddenly susan tu agak lawak la.. yg kurus tu.. (tak ingat nama).. tapi takde la lawak sangat pon.. wacky je la at best. SNL punye pelawak pompuan.. aku rasa 3 orang je (thru the whole 25 years) yang lawak.. Ana Gasteyer.. Molly Shannon dengan Cheri Oteri.

6. Pompuan idup dalam dunia utopia dan tak suka terima kenyataan

menda ni adalah begitu apparent as the sun.. pompuan tak suka terima realiti bahawa dunia ni f***ed up.. bahawa dunia ni ada manusia kena gergaji otak dia sambil ramai2 manusia lain gelak keseronokan hahahaha..

dalam dunia pompuan.. dunia ni composed of flowers.. and rivers.. and birds.. with deep valleys.. and running rivers (dah cakap ke tadi?) and bees.. and people love each other.. and spend every day caring and loving..in a neverending circle of mushiness.. disebabkan hal inilah..perempuan CEPAT INTRIGUED dengan menda2 yang comel.. macam gambar anak kucing..pastu gambar2 baby gemuk bulat gila.. pastu “please forward this to ten of your frens and you will receive a good charm today”.. DALAM DUNIA NI ADA BENDA SENANG MACAM TU.. kalau aku leh dapat gud luck/fortune/bullshit by forwarding emails.. baik aku buat menda tu je 24 jam daripada aku sweating my ass off studying rocket science..

pastu dalam dunia pompuan..sume menda ada simple solution.. pastu sume menda ada simple choice..utk dapat penyelesaian.. (ini aku tak tau nak terangkan macam mana.. paham2 sendiri la) pastu derang takleh nak terima kenyataan.. kalau sesuatu menda tu btul.. tapi macam menda tu kena kat dia ke.. atau pon menda tu unfavorable utk dia ke.. mula la nak dispute.. “eh btul ke macam tu ..btul ke macam ni.. alaaa.. tolong la cakap menda tu tak berlaku”

cth paling SENANG GILA BABI.. ape yang aku tulis di atas..sape pompuan yang buleh terima.. aku deem entry aku void.. and aku padam terus sume entry aku dari no 1 sampai 42. and sbb itu gak la phrase “eat it up and take it like a MAN”.. menunjukkan LELAKI secara semulajadi lagi cool dari pompuan..

atas sbb ini jugak lah.. in a way.. pompuan suka buat kuiz.. sbb kuiz adalah satu cara.. utk menunjukkan.. bahawa saya sebenarnya mempunyai watak itu.. watak ini.. sebenarnya saya takde pon.. “what anime character are you?.. you are Doreamon.. strong.. wise but sentimental etc2″.. awhhhh… sweetnya.. tepat kena btul la dgn aku punyer perwatakan.. pegi mampus.

7. Pompuan indecisive little pricks

menda ni aku rasa kalau tak rapat sangat ngan pompuan.. aku kasi can la.. maybe orang akan miss.. tapi sebenarnya takkan miss gak kot.. sbb mmg derang indecisive little pricks.. nak buat decision YANG SENANG.. antara A ngan B je.. aku rasa mesti amik berjam-jam..

tak caya.. tanya la budak laki yang suka menemani pompuan jalan2 (lagi teruk kalau shopping).. padahal dah tau dah ari tu nak beli kasut.. tapi nak pilih kasut tu.. mesti last2 macam “eh nanti lah kita tgk balik lain kali.. tak tau nak pilih la”

aku kalau shopping (serius).. aku akan SHOPPING KALAU ADA MENDA NAK BELI PRECISE.. ini cth yang PALING TAK PRECISE aku.. ari ni aku nak kluar..aku nak cari game.. game tu mestilah RPG.. dalam price antara $20-40.. pastu game tu mesti tak pakai turn-based combat. kalau macam decision making yang besar2 toksah cite la.. pakistan ngan filipina dipimpin pompuan dulu macam mana. self-explanatory kot.

8. Pompuan insecure dan suka perhatian (ulang)

ini lain skit dari point pompuan suka perhatian.. ini lebih kepada pompuan insecure.. dan memerlukan ATTENTION dari ramai orang utk membuatkan dia rasa selesa..menda ni pompuan sangat ketara dalam perilaku budak2 pompuan..kalau tak caya..tgk la blog [/facebook/friendster/etc] pompuan..

kalau blog pompuan tu ada kurang dari 10 link.. aku rasa ko kena check balik btul ke tak tu blog pompuan.. (kita panggil blog pompuan (I) ). pastu kalau ko pegi kat link yang budak pompuan (I) tu taruk.. mesti site yang dilinkkan tu (kita panggil blog pompuan (II) ) mengandungi gak blog pompuan satu ni sebagai link dia.. pastu blog pompuan (II) ni punye link.. akan  mengandungi gak link blog pompuan (I) ni tadi..

so derang ni akan ada dalam satu network yang besar.. dan mengandungi blog budak2 pompuan yang sama.. sape yg tak paham contoh aku.. tgk site ni. aku (blog laki (I) ) link Gamestop (blog laki (II) ) tapi Gamespot tak link aku balik… sebabnya: lelaki adalah COOL.

sebab pompuan dia nak dalam sub-conscious dia.. rasa “aku ramai kawan.. and aku ada tempat/orang yang tahu masalah2 aku.. bila aku hadapi masalah”.. sbb itu la jugak wujudnya chatterbox [/facebook status/friendster/etc] tadi… sbg ‘acknowledging’ bahawa..

“wei kawan2.. korang kesan tak apa masalah aku?”
kawan2: “ye kitorang tahu..sian kat ko”
pompuan asal: “thanks kawan2 (akhirnya saya lega jugak sbb ada gak orang care pasal saya)”

kalau tgk site aku ni.. aku pretty damn sure.. tak sampai 5 LINK TOTAL ke site aku.. tapi mampus la.. aku pedulik ape.. kalau kau masuk site aku .. masuk la.. tak masuk sudah.. tak rugi satu sen pon.. bukannya korang masuk aku dapat duit pon. tak tercalar skit pon aku nyer AWESOME PRIDE bahawa aku dapat hidup secara sendirian dan mampu mengeluarkan kata2 bernas. kalau aku nak tulis lagi.. sampai malam esok pon tak abis.. so pretty much expect an addendum

kalau ada lagi.. tapi aku rasa kalau ada lagi pon.. maybe paham2 sendiri la kot.. pompuan punye sense of creation: to serve man.period. so shut your trap and do as you’re told.

remark: kalau mana2 blog budak laki..tapi ko buleh sense menda2 yang berkaitan dgn ape yang aku cakap tadi dalam blog tu.. FAT CHANCE yg itu adalah blog lelaki KISS ASS LEMBIK jadi cepat2 la kluar dan masuk blog tu seblum keybod ko abis kena muntah.


DK: Hmm…

Back to Top

Written by DewaKebaikan

03/09/2009 at 2:07pm

Posted in General

35 Responses

Subscribe to comments with RSS.

  1. semua point, kene kat batang idung sndiri…
    igt senang ker jadik pompuan..
    nyway..

    i like~

    mya

    05/05/2011 at 11:13am

  2. post yg bole menaikan kemarahan wanita..hehehe…its ok…best gak baca….rasa duppp dappp duppp dappp jantung ni….
    Tp xkan nak marah kan???sbb sumenye btol…weeee~

    cik fazz

    24/03/2011 at 10:11pm

  3. [Re: al hajjaj]

    Ditelan mati emak, diluah mati bapa, hendak ditelan termengkelan, hendak diluah tiada keluar.

    DewaKebaikan

    10/03/2011 at 11:16am

  4. emmm….tak semua perempuan seperti di atas. tapi saya merasa penangan perempuan seperti di atas siap bertudung lagi. kadang-kadang terfikir, apakah maksud tudung yang dipakai? menutup aurat tapi kenapa masih telanjang? menutup rambut tapi knapa lidah tak jaga? menghijab zahir tapi knapa tak menghijab yang tak ternampak? perempuan quraisy musyrik pun berhijab jugek, jadi apa beza tudung mereka dengan tudung perempuan Islam? sama je bertudung tapi nak menarik perhatian orang…..ini hakikat pahit perempuan Islam melayu yang perlu ditelan. maaf, tidak berniat menyinggung sesiapa sekadar pengalaman sahaja. minta maaf ek.

    al hajjaj

    09/03/2011 at 1:57pm

  5. [Re: Leya]

    entahlah😐

    DewaKebaikan

    09/03/2011 at 1:39am

  6. aku sokong semua d atas benar… oleh kerana ia benar, maka aku x menjadi sprt perempuan d atas…yg gedik nk mati, mcm x leh hidup kalau x da lelaki… maka ciri2 d atas x da pada aku…contoh…x da facebook/blog bagai…

    namun…aku slalu d tinggalkan oleh pakwe2 aku yg bangang mengalahkan pompuan senarai d atas kerana…aku terlampau berdikari…kerana aku x merajuk…kerana aku xsuka tgk2 wayang or shopping…kerana banyak lagi…

    lelaki kata, dorg nk pompuan yg manja…yg suka merajuk…yg suka perhatian…sbb dorg rasa d perlukan bila dpt pompuan mcm tu…wht d hell…dan dorg nk melindungi…kiss ur ass la…

    so, lelaki yg bodoh/bangang/berlagak macho nk control pompuan ke…atau perempuan yg silly???

    Leya

    08/03/2011 at 11:28pm

  7. [Re: aku seorang perempuan]
    😯 🙄

    DewaKebaikan

    08/03/2011 at 9:25pm

  8. nama DEWA KEBAIKAN, tapi menulis…..

    YAKKKKKKKKKKKKKSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSS

    aku seorang perempuan

    08/03/2011 at 4:21pm

  9. [Re: aku seorang wanita]

    Waalaikumussalam,

    Setelah membaca komen awak, dapat saya simpulkan bahawasanya cik pengomen ini mestilah belum pernah kena romen / lesbian / lesung bertemu lesung / penah kecewa apabila mengorat awek (lesbian mestilah mengurat perempuan kekeke.)

    Sebab itulah tulis begitu. Kalau sudah berkahwin atau sekurang-kurangnya ada awek, mestilah tidak tulis begitu, bukan? Huh.

    Kalau sudah namanya lelaki, tentulah garang dan keras apabila berkata-kata. Tidak mungkin boleh bercakap lemah lembut seperti perempuan.

    Yaks.

    DewaKebaikan

    08/03/2011 at 1:18pm

  10. assalamualaikum…

    setelah membaca entry ni, dapat saya simpulkan bahawasanya encik penulis ni mesti bujang lagi @ Gay @ tak LAku @ penah frust bile mengorat pompuan xlayan…

    that why tulis mcm ni, kalau dah kawen or at least ade awek mst xtulis mcm ni kn??huh
    dh nama pom pompuan of course la sensitip ckt, xkn la nk sm dgn lelaki kot:-p

    aku seorang wanita

    07/03/2011 at 4:19pm

  11. [Re: Nur]

    Sebab wanita diciptakan: utk berkhidmat pd lelaki (suami)

    Maksud wanita diciptakan: membantu suami utk membina keluarga yang diredai oleh Allah.

    DewaKebaikan

    13/12/2010 at 3:54pm

  12. Jd itu ker sbab penciptaan wanita…to serve man??

    Nur

    01/12/2010 at 5:10pm

  13. [Re: tira]

    Saya suka Nabi Muhammad SAW. Baginda seorang lelaki.

    DewaKebaikan

    23/11/2010 at 7:53pm

  14. abis tue??awk suke lkila yerk…adyai…..kiamtla dnie…huhuhu

    tira

    16/10/2010 at 5:07pm

  15. [Re: Orang Terer]

    Saya takleh terima ^-^ sebab tak tau… apakah tujuan simbol2 tersebut disusun sedemikian rupa.

    [Re: C]

    C… C… Cuba kau pejamkan matamu yang ayu. kekeke nyanyi lagu XPDC plak.

    1. baiklah, pesanan anda akan saya semat dalam hati.
    2. nanti saya tanya penulis asal.
    3. seperti di atas
    4. rujuk no 2

    DewaKebaikan

    14/10/2009 at 11:03pm

  16. 1)dewa kebaikan jwb : “oh, copy paste dibenarkan. lagi afdool, letak link DewaKebaikan sekali yaaa.” itu bukan craving for attention ke???klu taknak attention,suruh letak ‘credit to’ aje..

    2)bermuka muka – pempuan bermuka2 dlm situasi yg ada kepentingan je lah..klu tak,ape kes pissed off pn nak cakap ‘tadaimaaaa’

    3)pempuan naif – pempuan mana yg ko jadikan rujukan ni..ataupun,grup perempuan mana asas analisis ni?nampaknye mereka adalah kumpulan yg tak cool sungguh.

    perempuan bodoh – yes,populasi perempuan baca suratkhabar/tgk berita adalah rendah.tak dinafikan.tapi lelaki pun ramai gak yg takde pengetahuan am mahupun ilmu alam/sejarah/politik.

    4)pompuan tak lawak – mungkin pempuan yg jadi rujukan ko tu mmg betul2 tak lawak.when it comes to joke,mana boleh divide kan lelaki dan perempuan.klu kelakar,kelakar lah.tak kelakar,tak kelakar lah.ianya adalah tahap humour setiap individu.

    sebenarnye semua point2 kat atas tu tak sesuai dibahagikan kepada lelaki dan perempuan..walaupun secara general.sbb L & P adalah sama je,bergantung kepada perangai individu,bukan kepada jantina.

    C

    14/10/2009 at 9:44pm

  17. [Re: gaban suka silambam]

    Encik/Cik Gaban, seperti ku kenal aje kau nih. Aku setuju dgn pendapat kau pasal cacing2 nih. Baik laki atau pompuan, takyah la guna cacing tu. Tak tambah cantik pon ayat tu jadinya.

    Tapi kalau T_______T (^-^) aku macam boleh terima jugak lah. sebab ada la rupa yang cuba di express kan. Hehs.

    Just my two cents.

    Orang Terer

    14/10/2009 at 12:11pm

  18. [Re: gaban suka silambam]

    ish, baca ayat dia betul2 laaaa.

    “perempuan dicipta untuk melengkapi antara satu sama lain..”

    mana ada sebut “lelaki.” keh keh keh.

    DewaKebaikan

    14/10/2009 at 11:11am

  19. [Re: imanmutiara]

    kekekekeke…mmg lelaki-perempuan saling melengkapi..tapi,apa ‘point’ sedara/sedari? macam berbau offensif je..terasa ke?

    [Re: Orang Terer]

    satu lagi, penggunaan “~heeeee”..kalo pompuan aku tak kisah sgt guna “~heeeee” tu, sbb bajet cool, manja, gediks..tapi kalo lelaki suka taruk “~heeeee” tu dlm comment diorg, aku rasa mcm nak sepak je!takde kote ke woi??!

    gaban suka silambam

    14/10/2009 at 10:33am

  20. [Re: Orang Terer]

    kita mengamalkan kebebasan bersuara dan kebebasan menaip. contoh:

    1. SeSiAPa pOwN bOLeYH mEnAiP cAm gINi ~*^_^*~ pAhAm?
    2. sesiapa pun boleh mengutuk perbuatan menaip seperti di atas… bangang, bodoh dan sebagainya.

    kekekeke

    DewaKebaikan

    13/10/2009 at 4:30pm

  21. apesal tulis nk kene ade ~
    tak fahammmmmmmmmmmmmmmmmmmm betulllllllllllllll

    Orang Terer

    13/10/2009 at 4:11pm

  22. [Re: imanmutiara]

    baiklah. saya akan ingat pesan abang itu. abang? yakss. saya akan ingat pesan anda itu.

    DewaKebaikan

    12/10/2009 at 6:27pm

  23. perempuan dicipta untuk melengkapi antara satu sama lain..ko pon kawen ngan pompuan gak~

    imanmutiara

    12/10/2009 at 5:31pm

  24. hehehe kantui, hang orang kedah. hang asai orang mana? kampung ceq kat kuala muda. kalau kampung hang pon dekat2 situ, buleh la kita konvoi ramai2 balik kampung nOOoooooOOOOoo (tibe2 DewaKebaikan cuba bermesra2an dengan pembacanya dgn konon2 terer cakap kedah).

    oh, copy paste dibenarkan. lagi afdool, letak link DewaKebaikan sekali yaaa. terima kasih.

    DewaKebaikan

    11/09/2009 at 6:30pm

  25. baguih dok ada artikel ekau ni…den rasa macam nak copy pastu paste kek facebook pompaun-pompaun yang suko main kuiz kek facebook nuh…den mintak izin dari ekau ni

    jibam

    10/09/2009 at 4:49pm

  26. [Re: miza, pekji, Seifu, suhaimiramly]

    semuanya benar2 belaka. (gila pemalas nak jawab satu2 kekekekeke)

    DewaKebaikan

    07/09/2009 at 12:03am

  27. kekekkekee website2 yg defunct mmg cool

    suhaimiramly

    05/09/2009 at 11:29pm

  28. tp kan pompuan sebenarnya adalah makhluk yang kuat

    buktinya…

    1) tiap2 bulan diorang akan berdarah2 tapi diorang rilek je..siap bole gi keje..

    2) yang dah kawen pulak walaupun kena “tikam” ngan suami bertubi2 tetap tak mati..

    kahkah…lucah plak aku

    Seifu

    04/09/2009 at 5:40pm

  29. Dalam darah perempuan mengalir sejenis asid yang membuatkan mereka:

    1) memandu perlahan di lane paling kanan
    2) menganggap semua masalah sebesar gajah padahal sebenarnya sekecil bulu hidung gajah shj
    3) meminta suami yang dah pencen menyusun perabot/pasu di rumah seminggu sekali

    pekji

    04/09/2009 at 2:31pm

  30. aku rasa kawan kamu tu one day dia akan kawen dengan perempuan yang ada semuuuuuuua ciri-ciri yang dia list kt dlm website dia. hehe…

    aku tak ada certain ciri2 yang dia listkan (blog aku takde chatterbox, link blog aku less than 10, orang yang aku linkkan some of them tak link aku balik, hell, derg tak tau pun aku linkkan derang, aku tak suka benda2 comel dan baby gemok, aku tak shopping kasut then balik tak beli apa2 sebab aku tak tau nak pilih apa, hell, i don’t even shopping much). Is that mean aku bukan perempuan sejati?

    hurmmm….

    miza

    04/09/2009 at 1:39pm

  31. [Re: Seifu]

    HAHAHAHAHAHAHAHA. ini yg aku rasa hari2 nak tepek artikel dari defunct website aku.

    komen anda sungguh menepati ciri2 Cik Melor… “eh, aku ada satu rahsia nak bagitau kau. jgn bagitau org lain.”

    kalau dah bagitau/cerita kat orang lain, bukanlah rahsia namanya. itu namanya hebahan. bangang.

    DewaKebaikan

    03/09/2009 at 10:54pm

  32. kalau bagitau apa2 rahsia kat pompuan jgn expect rahsia tu akan selamat…99.99% chance rahsia tu akan tersebar…kehkeh…ni berdasarkan pengalaman aku..

    byk kali dah aku chat/sembang ngan pompuan dia ckp kt aku
    “aku ada satu rahsia pasal si X tp dia tak kasi bgtau org lain tp takpela aku crite kat ko tp ko jgn bgtau org lain eh…” pastu bila chat ngan org lain dia cakap mcm tu gak…last2 sume org tau..kehkeh

    p/s: percayalah kawan2,kl ada rahsia JANGAN bagitau mana2 pompuan.kehkeh

    Seifu

    03/09/2009 at 10:11pm

  33. [Re: chics]

    hihihihi.

    [Re: nbm]

    The Truth Is Out There. hehe

    DewaKebaikan

    03/09/2009 at 4:57pm

  34. truth hurt.. iskkkk!!!

    nbm

    03/09/2009 at 4:10pm

  35. Boleh dikatakan semua yang ada blog memanglah crave attention, narcissistic.

    I love this kind of observation [walaupun macam aduhh aduhh dan aduhh[ hehe

    chics

    03/09/2009 at 3:11pm


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s