DewaKebaikan « أفضل موقع الويب في العالم

Sumber Sahih Lawak Sensasi dan Mendidik Minda

[AnN0YiNg 2 ReAd]

[Part 1] | [Part 2: Sabar Sayang] | [Part 3: Beautiful Number]

Kalau kau pernah tengok ‘Facebook’s Terms,’ mesti kau pernah terbaca perkara berikut:

5.5 Responsibilities

  • Obscenity, curses, and swear words are not allowed.
  • ISn’t~ ThIs❤ AnN0YiNg 2 ReAd? Non-standard capitalization and special characters are not allowed.

Tetapi malangnya, ada seorang ‘kawan’ dalam facebook yang tidak memahami perkara tersebut. Sekaligus, meraih beberapa anugerah:

“Pompaun-Suka-Crave-Attention”
“Pompaun-Paling-Emotional”
“Pompaun-Mandul-Sebab-Kena-Langgar-Lori-Babi”
“Pompaun-Hidup-Dalam-Dunia-Utopia-dan-Tidak-Suka-Terima-Kenyataan”
Anugerah-anugerah lain »

Ini adalah sebahagian daripada status/komen pompaun tersebut dalam Facebook-nya (30 saat selepas habis baca entry blog kawannya yang di-publish pada 18 Mei 2009).

MonsterID_07 Adinda: ~ PiSsEd Off dENgaN SoMeONe .. PoMpUaN yANg bUdgEt aLiM tAPi BaHasE LEbiH tERuK dARi sYaitAN .. bERMuKe2 .. i HatE u sO MuCh BitCh !! ~ Posted on 2 Sept 2009, 9:36PM

MonsterID_08 Putera Gunung Tahan: sabar adinda..

MonsterID_04 Puteri Gunung Ledang: Kaq dinda…. PGL pun baru2 ni tkena gak mcm 2.. I hate her soo much… Xbaek tao bawak watak alim… tapi.. mulut dahlah longkang.. pas2 wat macam2 yang menjatuhkan maruah islam… Kite same2 lah doakan die sedar akan kesilapanye yer…. (~_~) Peace no war!

MonsterID_02Puteri Bukit Melawati: isk.. sabar2 korang.. huhuhu. dugaan bulan puasa nih.. doakan die berubah ..

MonsterID_07Adinda: PGT : xleh sbr PGT, rase cam nk g tampar je mulut betine tuh skg .. tq by da way.
PGL : yes PGL.. dh arr jadi bini org .. laki bini mulut puaka .. kak dinda x kaco pun life dia .. x usik pun .. tp dia kutuk kak dinda kt blog dia .. betine jenis anak haram tul .. selama nih i x gune pun words extreme, tp she deserve it .. mmg kak dinda doakan dia mati kene langgar lori babi ..
PBM : xleh nk doakn h PBM, mmg dasar perasan bagus dr skolah dulu, dia patut tobat r, get a life, jgn kaco life kak dinda

MonsterID_01 Puteri Gunung Angsi: uish…PGA macm kenal jer orang nyer… mari kita serang blog itu..hehe

MonsterID_11 Puteri Adu Domba: jgn sedey2 ye dinda dearie… those ppl tue ade mslh jiwe kot. ignore jelah.. yg penting u x kaco their life

MonsterID_07 Adinda: PGA : blog tuh refer to whom eh ? dak uitm ke ? my case nih bukan dak uitm .. dak skolah lame i ..

MonsterID_01 Puteri Gunung Angsi: owh.. oke2.. walaupn sy tak kenal…tapi mari kita seranggggggg balasss balik…hehetakderlah gurau2 jer…sabar jer ar kak ann…dia dpt dosa kita dapat pahala….

orang camtu, kat mata dia…dia je yg betul…orang len salah…so she is just a waste of time..rite

MonsterID_07Adinda: puteri adu domba : i x kaco pun life dia, tp dia kot yg ade masalah mental, dh arr muke busuk, ati busuk, mintak2 arr allah pendekkan nyawa dia, biar mati cpt n x kaco life i

MonsterID_11 Puteri Adu Domba: uish… don’t curse too much.. nnti xde beza pon u ngn dier. biarkan jelaa dier. ade mase nnti mgkn dier plak akan rs ape yg u rase. Tuhan nie maha adil

MonsterID_07Adinda: malam ni i betul2 panas .. selama nih i x usik orang pun or yg lebih tepat i x hiraukan lansung pasal dia .. tibe2 i dpt tahu benda nih, mmg mulut i jadik laser gler .. she deserve it .. to dat bitch .. change arr weyh .. ko nk delete aku dr frenlist ko pun “ADE AKU KESAH?” ..

MonsterID_11 Puteri Adu Domba: i noe this person couldn’t resist from looking at ur page, dats why dier x delete (if not cmnerlaa dier leh quoted something yg not posted to her kan? and nape dier ssh2 nk saket mate ek? obviously ade mslh dlmn.. envy maybe =p)

MonsterID_05 Puteri Gunung Jerai: huhu..sabar separuh daripada iman…remain soft-spoken and forgiving even when reason is on your side🙂

MonsterID_09 Puteri Bukit Beruang: Sabar adinda…🙂

MonsterID_07Adinda: puteri adu domba : i setuju dgn u dik, setuju sgt2
PGJ : tq PGJ, kesbrn ade limit maa huhu
PBB : tq dear, tgh try bersbr byk2 ni

MonsterID_04 Puteri Gunung Ledang: PGA: btui ckp kaq dinda… bkn bdk uitm… ktorg keje sesme….

MonsterID_07 Adinda: ~ AdiK .. tENkiU .. ReaLLy2 aOpReCiAtE it ~

MonsterID_11 Puteri Adu Domba: no problem dear.. jgn tensi2 ye😉

MonsterID_07 Adinda: ~ bAiK bOs .. MaU bObOk .. HehE .. PiNjAm WoRd U .. sERiOuSLy i dOAkAN BEtiNe tUh MaNduL .. aNd LaKi diA Mati pUcUk .. x PuN bALiK RayE Nih dUa2 eKoR tUh Mati EkSidEN ~

MonsterID_11 Puteri Adu Domba: uish… sabar2. let them be lah. not worth it pon pk psl derang

MonsterID_07 Adinda: ~ yUp !! bEtUL3x .. KuLi Said .. “aLiM apE MaCaM tUh KaLo MuLut dOk KutUk oRaNg” ~

MonsterID_11 Puteri Adu Domba: see… at least kite x hypocrite. kalo mulut laser wat cara laser laa. xyahlaa wat perangai longkang

MonsterID_07 Adinda: ~ sEtUjU 8oo% .. VoLt .. pLeAse iGNoRe diS BitCh ~

MonsterID_11 Puteri Adu Domba: huhuhu.. u shud put ‘s’ sbb bkn sorg je kan? hohoh okay2.. dh2.. kang kurg pahale pose. biarkan jelah mereka2 nie. what goes around comes around.

MonsterID_07 Adinda: ~ yEaH VoLtS .. WiLL uPdAtE u GuYs BoUt diS .. StAy aWay fRoM diS tuuuut (MaLaS NaK GuNe WoRd gANas) ~

MonsterID_11 Puteri Adu Domba: huhu. bgs2.. xyah curse2 sgt. buang karan je

MonsterID_12 Puteri Bukit Putus: dinda..bwk ngucap..bln posa ni kutuk2 org wat kurang pahala je…let them b k!

MonsterID_11 Puteri Adu Domba: owh.. itu bukan ayat mengutuk PBP… luahan perasaan terhadap realiti yg x disangke2.. huhuhu.. tp tuelaa.. let them be.. x perlu dilayan sgt

MonsterID_07 Adinda: yup PBP .. i have right maa .. x hingin pun nk kutuk dia .. tp skg nih mmg tersgt2 sentap .. minah tuh mmg kurg ajar !!


DK: Mesti Puan Adinda pernah menjadi pemandu lori babi.

Back to Top

Written by DewaKebaikan

09/09/2009 at 7:41am

Posted in General

5 Responses

Subscribe to comments with RSS.

  1. [Re: nbm]

    kekeke. aku rasa 90% daripada 28,310,000 rakyat 1 Malaysia mmg setuju dengan pendapat anda (peratusan diambil daripada lubang hidung saya. wah wah sopannya saya sekarang. dulu2 mesti cakap “asshole” atau “my holy ass”)

    HaHaHAhA aKu CUbA UtK MeNgAmPu nAJeeB (penaipan ini ambil masa 30 saat)
    hahahaha aku cuba utk mengampu najeeb (penaipan ini ambil masa 3 saat)

    [Re: Orang Terer]

    saya sokong anda. mmg wujud golongan2 sebigini. asal sakit hati je, nak doa laknat terus. lepas tu, kalau ditakdirkan orang tu dapat ‘laknat’ yg didoakan, maka secara automatik, atas kepala dia akan wujud satu gumpalan awan berbentuk bulat.

    DewaKebaikan

    11/09/2009 at 7:12pm

  2. aku mls nk lyn pompaun camni. kalau bc2 komen2 tu, mmg lah cam sakit hati tahap lori babi. siap doakan orang tu yg tak boleh blah

    igt la makcik, ko tu bukan org tertindas sampai doa ko Allah nk kasi cash kat orang tu. Kalau pon die mati kene langgar lori babi, tu sebab kehendak Allah. Ajal dah sampai, tapi bukan sebab doa ko.

    Orang Terer

    09/09/2009 at 11:06am

  3. hAhAHa gIleR pUnYa AnNoYInG…

    rasa nak lempang diri sendiri je taip camtu..

    nbm

    09/09/2009 at 10:53am

  4. [Re: Seifu]

    dan juga tupai terbang. kekeke

    DewaKebaikan

    09/09/2009 at 10:44am

  5. kahkah…ini mmg lawak tahap cipan terbang

    Seifu

    09/09/2009 at 10:34am


Comments are closed.