DewaKebaikan « أفضل موقع الويب في العالم

Sumber Sahih Lawak Sensasi dan Mendidik Minda

[Kewl Words]

with 4 comments

Malam tadi, aku tertengok Bayo-Nik. Aku terdengar perbualan dalam bahasa Inggerius:

“I wanna kill them bof.” ← Sungguh tebal huruf “F” beliau.

BWAHAHAHAHAHAHAHA. KAH KAH KAH KAH. KEH KEH KEH KEH. LOL. Opss.

Lalu, aku pun teringat satu entry dalam defunct website aku yang dipetik daripada sebuah defunct website yang lain.

benda aku nak tulis pasal budak laki. jika anda ada hormon testosterone…..iaitu anda lelaki maka tak boleh la anda guna perkataan2 berikut:

1. ahaks / ahakz
2. laks
3. fenin
4. lol / rofl / rotfl / omg (hehehe aku penah tertulis kut dulu2…tapi takpe mulai hari ni dah tak boleh)
5. peeps (for people)
6. cuz / bcuz
7. wif (for with)
8. kewl (for cool tapi better tak payah cakap langsung benda bodoh ni)
9. sowy / sowi
10. haf (for have)
11. nways / nwayz / anywayz
12. dun (for do not……….as in dun haf, what a retarded phrase)
13. thingy (not quite sure, boleh gak kut)

of course la kalau ko pompaun ko boleh guna seme perkataan ni….cuma kalau ko laki sila memberhentikan penggunaan benda2 ni dalam blog / website / chat / email dsb…..nampak macam pukimak……ala lepas tu mesti ko cakap……..

“ala sukati la kitowang peeps nak cakap macam mana….kewl per cakap cemgini….we dun haf to follow wat u said…..ni sibuk2 laks….anywayz i fenin pala lak…..cuz tadi i pegi shopping ahaks…..anywayz i haf to go bcuz american idol dah nak start kat tv….cya”

my reply: go to hell, assholes!

PS: imagine ada laki tulis/cakap camtu….ko rasa nak penyepak ke tak? mesti nak kan….hehehe tu la aku bukan saja2 je…..ni mmg dah buat research dan analysis…..kekekeke….(anyway seksa gak aaa nak buat sentence yang guna seme word2 tu)

PPS: of course, ada banyak lagi phrase……dont think that you are safe by not using only those 13 words…. ada banyak lagi….kalau tak sure ask around.

Written by DewaKebaikan

05/11/2009 at 1:44pm

Posted in General

4 Responses

Subscribe to comments with RSS.

  1. [Re: waNi]

    nak link ke entry kah? ini dia https://dewakebaikan.wordpress.com/2009/11/05/kewl-words

    DewaKebaikan

    07/11/2009 at 9:42am

  2. yea!! sangat2 bersetuju!! geli gila… adui.. kalo la ble link kat FB kat bes.. HuuHuu…

    waNi

    07/11/2009 at 6:59am

  3. [Re: suhaimi]

    kekeke. marilah kita makan beras BERNAS.

    DewaKebaikan

    06/11/2009 at 11:12am

  4. heheheehehe entry yang amat bernas (esp. part yang quote tu).

    suhaimi

    06/11/2009 at 12:50am


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s