DewaKebaikan « أفضل موقع الويب في العالم

Sumber Sahih Lawak Sensasi dan Mendidik Minda

[Mukmin / Mu’min]

with 8 comments

Gila kecoh PPIM (Persatuan Pelampau Induk Mogadishu) apabila nampak logo halal pada produk SAUDI GOLD Potatoes Chips Special. Pada pandangan rejim mayones PPIM, kesalahan ejaan tersebut adalah terlalu serius kerana telah mempermainkan umat Islam. Serius my ass.

JARATAN KEMA HJAN ISLAM MALAYSIA --  ISL AMC DEVELOPMANY DEPAKTMANT OF MALAYSIA

Walhal, masalah sebenar yang berlaku ialah kesalahan pencetakan. PPIM bodoh lagi membodohkan.

Ubat Gigi Mumin

Bagaimana pula dengan Ubat Gigi Mumin? Aku rasa PPIM telah mempermainkan umat Islam dengan kesalahan ejaan MUMIN. Ini betul-betul serius. Aku harap pihak PPIM dan sekutu rejim mayonesnya, Al-Miswak Al-Mumin Sdn Bhd dapat menarik semula produk Ubat Gigi Mumin daripada pasaran untuk menghormati umat Islam.

Jangan lupa tonton Buletin Mayones dan 911 untuk kupasan buah manggis.

Maksud mu’min ialah “Meson dengan min hayat 2 x 10-6 saat, yang mereput menjadi elektron, neutrino dan antineutrino.”

Ejaan yang sepatutnya ialah MUKMIN. Sila berguru dengan dR. Azizan Osman. Beliau sungguh berjaya sehingga dapat mendaki menara gading di Gordon. KAH KAH KAH.


DewaKebaikan: Ini adalah Part 14 untuk entri [Halal Toothpaste].

Written by DewaKebaikan

13/04/2010 at 11:58am

Posted in General

8 Responses

Subscribe to comments with RSS.

  1. takut ke tak publish comment saya? ke malu? haha

    Dewa Kebaikan sebenar

    03/05/2011 at 11:21pm

  2. Assalamualaikum WBT. Kenapa saudara anti sangat dengan ubat gigi mu’min tu? Pelik juga, seperti ada dendam yang tak pernah pudar? Cukup2lah tu saudara, jadi orang yang cintakan ketenangan.

    Syarikat ubat gigi mu’min tu milik 100% Islam, kan tak elok namanya kalau kita buat sesuatu yang merosak & menghancurkan perniagaan saudara Islam kita? Kalau nak lepas marah, pergi kutuk tindakan orang Yahudi yang hampir setiap hari bunuh orang Islam. Harap saudara boleh terima nasihat saya.

    Hazwan

    03/05/2011 at 5:18pm

  3. Memangnya awak masuk kelas jawi ke cakap macam tuh?
    ade juga awak tengok tuh cuma dekat Facebook je, dahlah tak sokong Islam, sokong yahudi punya product, bangga betul lah, ini lah orang kate dah bodoh sombong tuh, mesti waktu sekolah suka ponteng. Dewa Kebaikan ke Dewa kebai? Hahahaha… lawaklah awak ni..
    saya paham betul lah kenapa awak tak sokong Mu’min, mesti awak tak berus gigi kan, jadi tak payah pakai Mu’min.. haha

    Dewa Kebaikan sebenar

    03/05/2011 at 4:53pm

  4. [Re: dewa dewa]

    FAKTA: MU’MIN berada pada landasan keretapi yang salah. Nanti kena langgar, terhimpit, tekelempap… skadoosh… lalu mati. Innalillahi wainnailaihi rajiun.

    Lain kali jangan ponteng kelas jawi.

    —————-
    KELAS JAWI
    —————-

    1. Klik mana-mana link di bawah
    http://ejawi.net/v3/index?e=converter, atau
    http://apps.facebook.com/ejawi_transliterasi/

    2. Tukar “Rumi–>Jawi” kepada “Jawi–>Rumi.”
    3. Tukar “Teknik Suku Kata shj” kepada “Teknik Daftar Kata shj.”
    4. Masukkan مؤمن

    5. Tekan anak panah hijau (ejawi.net), atau
    Tekan butang “Transliterasi” (apps.facebook.com)

    6. Jawapan: mukmin

    Sekian, terima kasih.

    Wassalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh.

    Yang menjalankan tugas,
    DewaKebaikan


    “Eh, bukankah perkataan مؤمن itu adalah bahasa Arab?”
    “Sebenarnya, perkataan مؤمن adalah bahasa Semitik Tengah.”

    DewaKebaikan

    22/04/2011 at 12:13am

  5. Marilah buat soalan dan buat jawapan dengan bijak. Janganlah saling membodoh2kan bangsa dan kaum sendiri.:)
    Satu lagi, apabila memposting sesuatu marilah berfikir jernih dan mencari fakta2 yang ada dulu..
    Mu’min berada pada tulisan yang betul, harap fikir dan pelajari baik2 sebelum memposting, jangan sampai malu sendiri🙂

    dewa dewa

    21/04/2011 at 10:33pm

  6. [Re: Dewa Pandai :)]

    1. aku-kau plak?
    2. dah move on ke?
    3. PMR dapat berapa A?
    4. dapat tawaran asrama penuh tak?
    5. Bahasa Arab/Al-Quran = مؤمن
    6. Bahasa Malaysia = mukmin
    7. Kalau ejaan MUKMIN pada produk UBAT GIGI MU’MIN tu salah print,than reprint la dgn betul. Tah MUKMIN tu palsu ke sape nak tahu. DewaKebaikan buat tu memang betul dan memeng kerja dia.

    [Re: Dewa Lancau]

    Pembetulan Nama atau Kemasukan Nama Kanak-kanak Berumur Di Bawah Satu Tahun Dalam Sijil Kelahiran Seksyen 15(1)

    Permohonan pembetulan nama dalam sijil kelahiran atau kemasukan nama dalam sijil kelahiran bagi kanak-kanak yang belum bernama yang berumur di bawah satu tahun diproses dan diselesaikan dalam tempoh berikut dari tarikh permohonan yang lengkap diterima di kaunter pejabat-pejabat JPN.

    Ibu Pejabat, JPN Putrajaya: 1 jam
    Ibu Pejabat, JPN Negeri: 1 jam
    Pejabat JPN Daerah: 14 hari bekerja

    http://www.jpn.gov.my/piagampelanggan/piagam-pelanggan-kelahiran-kematiananakangkat

    DewaKebaikan

    03/09/2010 at 7:00pm

  7. Wowow…dewa pandai patut ubah nama Dewa buat2 pandai..hahaha!!!…meh sni pangkah aq plak…

    Dewa Lancau

    03/08/2010 at 9:38am

  8. Apa yang PPIM buat tu betul la. Dia mengambil tindakan atas aduan yg pengguna buat. Baru la kebajikan penguna terbela. Kalau logo halal pada produk SAUDI GOLD Potatoes Chips tu salah print,than reprint la dgn betul. Tah logo halal tu palsu ke sape nak tahu. PPIM buat tu memang betul dan memeng kerja dia. Kau ni yang takde kerja. Buat fitnah je tahu. Maksud Mu’min yang kau bagi tu yang salah! Ada hati nak kata orang bodoh, kau tu yang bodoh!! Sumber drpd Persatuan Rujukan Persuratan Melayu yang kau bagi tu “Meson dengan min hayat 2 x 10-6 saat, yang mereput menjadi elektron, neutrino dan antineutrino” maksud untuk MU MESONS/MESON MU, BUKAN MAKSUD untuk MU’MIN!!!! BODOH!!! Kalau kau nak tahu ejaan “MU’MIN” memang betul, tak percaya tengok dalam AL-Quran.. Al-Quran takkan salah. Sumber PRPM yg kau guna tu tak boleh pakai untuk cari maksud perkataan drpd AL-Quran. Orang bodoh je yang guna PRPM sebagai sumber! Kau patut tukar nama la jadi Dewa Kebodohan,lagi sesuai.

    Dewa Pandai :)

    14/07/2010 at 10:43pm


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s