DewaKebaikan « أفضل موقع الويب في العالم

Sumber Sahih Lawak Sensasi dan Mendidik Minda

[Azizan Osman]

with 7 comments

Entri ini adalah berbentuk penulisan — karangan jenis fakta/auta. Kita akan mulakan dengan pendahuluan, diikuti dengan isi-isi dan disudahi dengan penutupan.

Penulisan: Karangan Jenis Fakta/Auta

1. Sebelum mula menulis karangan, sediakanlah rangka karangan terelebih dahulu.

2. Rangka karangan penting kerana dapat dijadikan panduan ketika menulis karangan. Dengan adanya rangka karangan, karangan anda akan menjadi lebih terssusun* serta tidak menyimpang daripada tajuk atau kehendak soalan.

3. Yang** berikut merupakan contoh rangka karangan yang boleh anda jadikan panduan.

Pendahuluan:
– metafizik
– rahsia tarikh lahir
– kajian ‘sains’ yang bullshit
– ketinggalan zaman
– disebarkan secara meluas
– dR. Azizan Osman lulusan Gordon University

Isi-isi:
– mengandungi pelbagai ‘rahsia’
– dapat menyukarkan kerja-kerja manusia
– jika terdapat kesalahan, sukar dipadam atau diubah suai mengikut cita rasa
– kerja jadi tertangguh/membazir masa
– berfungsi sebagai saluran pembodohan dan pem-bullshit-an sama ada di rumah atau di pejabat
– maklumat ‘rahsia’ yang tidak dapat disimpan dengan selamat
– kamera/perakam video tidak dibenarkan dibawa masuk***
– rejim mayones PPIM (Persatuan Pelampau Induk Mogadishu) turut bersekongkol untuk cuba menghasilkan sijil halal palsu.

Penutupan:
– keburukan
– membantut akal dan cara manusia berfikir
– penguncupan teknologi sains metafizik yang lapuk dan merosakkan akal

[1] * Kenapa “terssusun”?
Jawaban: Tersasul.

[2] ** Bolehkah kita gunakan “yang” di permulaan ayat?
Jawaban: Entahlah.

[3] *** Ada sesiapa boleh sahkan?

Bersambung…

Intro | Bab 1 | Bab 2 | Bab 3 | Bab 4 | Bab 5 | Bab 6 | Bab 7 | Bab 8 | Bab 9 | Bab 10


DewaKebaikan: Maaflah, aku sudah terlangkau dua orang dalam senarai con men yang termasyhur.

Written by DewaKebaikan

21/04/2010 at 2:02pm

Posted in General

7 Responses

Subscribe to comments with RSS.

  1. [Re: yus rezal]

    hehehe. nanti saya nak buat Seminar Rahsia Pelempang Malaysia (SRPM) khusus utk ‘graduan’ Seminar Rahsia Tarikh Lahir. yuran betul2 percuma. RM0. tanpa yuran tersembunyi.

    DewaKebaikan

    03/09/2010 at 4:00pm

  2. 100,000 tiket percuma diberikan.wow! (tp untuk masuk kena bayar yuran apatah = rm50).kalo setiap kali seminar 5000 orang datang dah dapat rm 50 x 5000. satu page iklan metro tak sampai rm 10000 kena bayar sekali keluar,kalau ambil pakej murah sikit. amacam dewa kebaikan?masyuk tu….haha.

    yus rezal

    13/05/2010 at 6:11pm

  3. [Re: Alif]

    hehehe saya dah bbrp kali katam baca entri tu dgn komen-komen. sama-sama lah kita tunggu bab 2 sampai 10 utk sambungan entri ini😕

    DewaKebaikan

    06/05/2010 at 7:29pm

  4. Cuba kau gi sini: http://www.zaharuddin.net/content/view/905/95/

    pastu baca komen no 7 😛

    Alif

    06/05/2010 at 6:12pm

  5. [Re: suhaimiramly]

    dah sambung🙂

    [Re: saifuddin]

    tershashul… cam Ajai plak haha.

    DewaKebaikan

    22/04/2010 at 10:00pm

  6. Bukan tersasul tapi tershashul. Hehe

    saifuddin

    21/04/2010 at 9:54pm

  7. tak sabar tunggu sambungan

    suhaimiramly

    21/04/2010 at 2:39pm


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s