DewaKebaikan « أفضل موقع الويب في العالم

Sumber Sahih Lawak Sensasi dan Mendidik Minda

[Rancangan Yahudi]

with 26 comments

Wakakakaka kajian ‘ilmiah’ yang dibuat oleh DewaKebaikan dua tahun lepas, kembali dihangatkan oleh teman-teman dari Indonesia. Kekekekekeke inilah yang dinamakan Kajian-Ilmiah-Bersumberkan-Tahi-Saya.

September 2010: Versi asal oleh DewaKebaikan dari Nepal Mental Health Clinic.

FWD: Fwd: Fwd: Jangan sebut Upin & Ipin. Sebutlah Uffin & Ariffin!!!!!!!!!!!!!!

Sebutlah Uffin bukan Upin sebab Upin dalam bahasa Aramaic bermaksud “Aku benci Rasul.”
Sebutlah Ariffin bukan Ipin sebab Ipin dalam bahasa Syriac bermaksud “Aku suka Israel.”

Ini diburukkan lagi oleh penggunaan huruf “U” pada baju Upin dan “I” pada baju Ipin.
“U” bermaksud “USA”
“I” bermaksud “Israel”

Terbuktilah bahawa Upin & Ipin juga merupakan agenda tersembunyi Yahudi dalam melemahkan akidah umat Islam. Mereka menggunakan Upin & Ipin sebagai jarum halus terbaru setelah mereka gagal dalam misi Pokemon, Doraemon, Digimon dan Mamula Moon.

Oktober 2010: Versi Encik Ahmad Saiful dari Malaysia.

**SEBELUM TU SAYA AHMAD SAIFUL MOHON MAAF JIKA INI BERLAKU KEPADA PEMINAT SIRI INI DAN JANGAN CEPAT MELATAH..ISU INI BELUM LAGI DIKETENGAHKAN LAGI TAPI INSYALLAH SEMUA INI ADALAH QADA DAN QADAR ALLAH YANG MENENTUKAN DAN BUKAN KEBETULAN ATAU TAK DISENGAJAKAN…***

***AKU DAPAT PON SECARA TAK SENGAJA DARI WEB KONSPIRASI YAHUDI***

Sebutlah Uffin bukan Upin sebab Upin dalam bahasa Aramaic bermaksud “Aku benci Rasul.”
Sebutlah Ariffin bukan Ipin sebab Ipin dalam bahasa Syriac bermaksud “Aku suka Israel.”

Ini diburukkan lagi oleh penggunaan huruf “U” pada baju Upin dan “I” pada baju Ipin.
“U” bermaksud “USA”
“I” bermaksud “Israel”

Terbuktilah bahawa Upin & Ipin juga merupakan agenda tersembunyi Yahudi dalam melemahkan akidah umat Islam. Mereka menggunakan Upin & Ipin sebagai jarum halus terbaru setelah mereka gagal dalam misi Pokemon, Doraemon, Digimon dan Mamula Moon.

LAGI SATU :

Baru-baru ini Syarikat Apple telah melancarkan iPhone 4g. Diharap ikhwah dan akhawat semua dapat sama2 memboikot iPhone 4g kerana ia sebenarnya adalah agenda yahudi. ‘i’ pada perkataan iPhone sebenarnya merujuk kepada ‘Israel’. 4g pula bermaksud “god, gold, glory and girl”. kalu kamu benar2 cintakan Allah dan rasul, sila sebarkan kepada semua umat Islam kalau tidak solat kamu tidak sah selama 40 hari 40 malam.

ANDA MENILAIKAN ADAKAH BETUL ATAU TIDAK..

***JADI KEPADA SESIAPA YANG BOLEH BONGKAR LAGI SILAKAN,KITA KONGSIKAN
BERSAMA***

WASSALAM

Mei/Jun 2012: Versi dari Indonesia
• “Mamula Moon” tidak disebutkan kekekeke.
• Aku rasa sebaran ini dibuat di Twitter pada 22/5/2012 oleh Saudara risfandi_yahya.

Taukah anda?
Sebenarnya film kartun upin & ipin merupakan rancangan yahudi untuk menghancurkan islam setelah kartun doraemon, pokemon, digimon dll gagal menghancurkan anak2 muslim.
Perlu kalian ketahui jgan mengucapkan upin tapi uffin karena upin dlm bhasa amerika artinya AKU BENCI RASUL, dan ucapkan arifin jngan ipin karena ipin sendiri artinya AKU SUKA ISRAEL.
Dan huruf U pada baju upin maknanya USA.
Sedangkan huruf I pada baju ipin mknanya Israel..
Ulama telah membuktikan ..
Sebarkan ke teman2 yg laen ,
Demi Keselamatan agama Rasulullah saw dan ummat nya ..

Kahkahkah. Mari kita gelak berjemaah. Sesungguhnya barangsiapa gelak berjemaah akan mendapat ganjaran 25 kali ganda lebih banyak daripada gelak bersendirian. Sesetengah riwayat mengatakan 27 kali ganda. Sebarkan kepada teman-teman lain. Jika tidak sebarkan, anda dan teman anda akan mati digigit biawak komodo. Wassalamu.

Written by DewaKebaikan

12/06/2012 at 3:29pm

Posted in General

26 Responses

Subscribe to comments with RSS.

  1. Upin dan ipin tu bermatlamatkan dakwah. walaupun kartun ia islamik filem seperti Sang Kia dan Sang Pencerah. Ramai non Muslim berminat dgn islam selepas menonton upin dan ipin.

    Shameel Iskandar

    18/03/2016 at 4:35pm

  2. itu semua kebetulan

    Syed Noh Jr.

    22/02/2016 at 4:37pm

  3. saya percaya kalau upin & ipin itu dari bangsa yahudi

    aulia damopolii

    15/11/2015 at 12:57pm

  4. ATTENTION PLEASE>>
    Saya dari Malaysia
    saya student Universiti yang pernah mengkaji dan mengikuti perkembangan syarikat lens copaque yang menerbitkan cerita upin dan ipin ini.. DAn saya telah bekerja..

    Kartun ini melambangkan kehidupan rakyat tradisional di kampung yang terdiri daripada syarikat majmuk..
    Cerita-cerita banyak memberikan tauladan dan mengetengahkan tradisi permainan-permainan tradisional..
    tujuan untuk menghidupkan kembali kegembiraan kanak-kanak yang telah banyak dilupakan..

    FITNAH jika ini semua planning yahudi
    sebab rancangan ni sudah menerangkan upin dan ipin bertagama islam..mereka ada menerbitkan episod bersolat, berpuasa, menolong orang susah, menghormati orang tua dan nilai-nilai murni lain..Bahkan watak kartun cina dan india dalam rancangan ini juga menghormati orang islam berpuasa dan bersolat??

    Tengok dulu rancangan ini, bukan satu episod atau dua tapi ikutinya dengan tanpa prasangka buruk.. JAngan tengok sambil mencari kesalahan tapi tengok isi kandungannya, kondisinya, mutunya, jalan ceritanya..

    Industries ni juga penuh dengan orang Islam.. Jika rancangan ini berkonsepkan yahudi, pihak FINAS Malaysia yg pertama akan menyekat keluaran rancangan tersebut.. Rancangan Upin dan Ipin merupakan rancangan kartun 3D utk kanak2 dan orang dewasa dalam hiburan, memori zaman kanak-kanak , dan orang dewasa..

    Hentikan fitnah dan hentikan niat busuk prasangka buruk terhadap orang Islam..

    Nama Upin dan Ipin ni nama panggilan budak2 di kampung Malaysia.. Ayam jantan pula banyak dipelihara di kampung-kampung..

    haryatie89

    12/09/2015 at 12:33pm

  5. Ahhh apa-apaan nih film kartun upin ipin tuh mengajarkan hal yg baik ntuk anak anak jangan di sebarkan artikel ini ga jelas
    Hati hati menulis artikel ya apalagi di internet semua orang yg pernah buka pasti tau

    Hanya sekedar komen dan ngingetin

    faturrohman arkaan

    19/03/2015 at 9:25pm

  6. Cerita upin dan ipin dengan yahudu semuanya bohong dan benar benar bohong sebab upin dan ipin bukan rancangan yahudi tapi ia rancangan islam dari malaysia, bukan amerika atau israel. Sebenarnya cerita itu adalan bertujuan nak hina upin dan ipin sebab dia islam

    Hagemaru

    21/12/2014 at 6:43pm

  7. Lalu doraemon dan digimon arti nya apa ?

    yoga

    02/08/2014 at 12:52am

  8. memang bangsa yahudi selalu ingin menghancurkan islam,tapi ingat bagi bangsa yahudi umat islam lebih kuat dan lebih beriman dari pada umat yahudi dan ingat perkataan nabi nuh a.s(wahai orang2 beriman tuhanmu tidak bermata satu)hadisz rosullulah S.A.W

    dwi ramadhan

    26/05/2014 at 9:56pm

  9. Wah lama tak bukak website ni..haha..tak sangka masih ramai golongan perasan bagus yg tak faham konsep blog ni…
    Apa pun yg kutuk2 ko tu at least diorg boleh beza benda tu reka2…tp ada jugak yg percaya…itu mmg super bangang…
    Dan org yg cuba nk ‘dakwah’ kau,nk explain psl upin ipin tu adalah super maharaja bangang yg tak paham2 apa yg nk disampaikan…slow nk mampus…hahaha

    seifu

    16/01/2014 at 11:53pm

  10. tak sangka lepas 4 tahun pun masih tersebar lagi…bole buat case study ni hahaha

    aje

    15/01/2014 at 5:00pm

  11. aku dpat admin ni,aku pulas2 kpala dia..kpla hotak hang,upin ipin cerita org mlayu tau..islam lagi..1 mlaysia agi tau..entah2 kau yg yahudi..dajjal!

    hitman

    12/01/2014 at 8:03am

  12. admin bodo

    bob

    06/12/2013 at 6:25am

  13. kalau begitu mengapa kartun upin ipin dibuat ???

  14. FITNah… fitnah………..KPALA BUTUH MEMBURUK-BURUK KAN NAMA SYARIKAT MELAYU MUSLIM . BRAPA RAMAI KAWAN-KAWAN AKU KEJA KT SINHI .. YAHUDI KPALA BAPAK KO.. PEGI LA OFFICE DIA KAT CYBERJAYA . PUKIMAK ORG ISLAM MCM KO NIE PATUT SULA JA.

  15. mengarut…makin aku baca makin mengarut jadinya. pandai-pandai je buat kesimpulan. takde kerja ke???

    orang

    18/04/2013 at 8:22pm

  16. Merepek!!! Merepek!!! Merepek!!! Tuduhan bengong & takde kerje..huuhuu..siap suruh orang sebar lagi cam bangang lepas itu siap takutkan orang dalam mase 40 hari sah sah khurafat & syirik..kamu memang tak faham mana satu yang menguntunkan Islam mana satu merugikan Islam..

    Maharaja Kentut

    04/04/2013 at 3:03am

  17. Tuduhan paling mengarut sudah sah pemilik kartun Upin & Ipin adalah orang Islam..kamu memang bodoh mengarut..”sila sebarkan risalah ini jika tidak anda akan ditimpa musibah dalam 40 hari” lagi satu dajjal..bende ini dah lama tak dengar timbul balik oleh orang jahil agama..haahaahaa..

    Maharaja Kentut

    04/04/2013 at 2:59am

  18. Entri ini sesat lagi menyesatkan

    ais

    27/03/2013 at 3:58pm

  19. cuba lapangkan tangan,bukakan kaki depan cermin…….jadi lambang bendera israel jugak la ye??untuk makluman, upin ipin ni syarikat bumiputra yang wat…Les’ Copaque……..orang2 melayu suma…….patut berbangga sampai dapat masuk disney chanel gi…….tah dari mana dapat sumber camni…….lebih baik kamu kaji al-quran…..mungkin ad cara nak kalahkan israel tersembunyi dalam Ayat2 Allah tu………Bertaubat la saudara……

    yang bersimpati.....

    25/11/2012 at 9:52pm

  20. katun upin ipin bukan org mereka yg keluarkan la.. tu pon jd isu..

    mira

    21/11/2012 at 9:11pm

  21. kalau dah glemer ade aje yg sakit hatii ntah pape.. cerita upin ipin ade mgajar islam kpd kanak2… spe yg buat ny mmg x de keje!!!!

    nana Aaron

    02/11/2012 at 1:10pm

  22. Kebetulan je tu..
    Lagi pun,jalan cerita Upin & Ipin ini adalah didikan untuk budak2. Cerita ini pun tak mengandungi unsur2 meruntuhkan agama dan akhlak..lainlah memang ada.. Ayoyo.. Apalah ada pada nama.. Yang penting
    Jalan cerita tu berunsur apa dan terang2 tajuk tu menghina agama.. Ok?

    Whatever

    21/09/2012 at 7:51pm

  23. abis ramai je kat kampung ada nama timangan ipin…dan banyak gak ayam kat kampung….semua dada ayam tu lambang yahudi ke?

    ali

    03/09/2012 at 9:01pm

  24. Jangan sebarkan perkara yang kita tidak tahu kebenarannya. Perkara ini akan membuatkan kita yang menyesatkan orang kalau artikel tersebut tak betul. Just sayin’ for y’all information.

    A.K.

    19/08/2012 at 7:28pm

  25. tengok kartun je pun , bukannye berangapan mcm tu.. upin or ipin tk de masalah dlm agama pun.. kita berniat untuk tengok kartun.. bukan niat nk menangkan israel..🙂

    fizzie

    16/06/2012 at 5:39am

  26. welcome back. dah lama menghilang kenapa kah?

    Nabilah

    12/06/2012 at 3:56pm


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s